User
Pass
2FA
 
 

[Reteta]Tarta cu spanac

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message178
Activ.

[MasterChef.]



Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249, Topics: 541
Location: London

Reputation: 2603.4
Votes: 1007

     
Post Posted: 18-12-2015, 14:14:51 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente

Umplutura

700 gr spanac proaspat
200 gr telemea sau feta (am pus telemea de oaie)
5-6 fire ceapa verde
1/2 legatura patrunjel
1/4 legatura marar
2 catei usturoi
3 oua mari
sare, piper negru

Aluat

370 gr faina alba
1/2 lingurita sare
1 lingurita praf de copt
500 ml apa
60 ml ulei
1 ou
4 linguri ulei (pentru uns tava)
6 linguri ulei de masline (pentru picurat deasupra)

Mod de preparare

Spanacul se curata de codite si se spala bine. Dupa curatare mi-au ramas 700 gr, asta e cantitatea de care aveti nevoie in reteta. Se scurge foarte bine spanacul de apa. Daca aveti un uscator de salata, centrifugati spanacul in el in transe, sa se scurga bine. Daca nu aveti uscator, rasfirati spanacul pe servetele de bucatarie si lasati-l putin la scurs.
Luati cate o mana de spanac si tocati-l mare cu cutitul. Repetati pana tocati tot spanacul. Eu acum am mai centrifugat o data spanacul in uscator, ca sa fiu sigura ca e scurs bine.
Puneti spanacul tocat intr-un vas incapator. Mie nu mi-a intrat in unul, asa ca l-am impartit in doua boluri.
Taiati rondele ceapa verde (si partea alba si partea verde). Tocati fin patrunjelul si mararul.
Puneti verdeturile peste spanac. Sfaramati branza deasupra, adaugati usturoiul strivit si adaugati 2 lingurite rase sare si 1/4 lingurita piper negru macinat. Amestecati usor cu mana sa se amestece bine. Lasati spanacul sa stea pana pregatiti umplutura. In acest timp, spanacul se va inmuia de la sare si isi va mai pierde din volum.
Amestecati faina cu sarea si praful de copt. Faceti o gaura in mijloc si turnati acolo, apa, uleiul si oul. Amestecati bine, pana nu se mai vede faina, dar nu exagerati, nu trebuie sa obtineti un aluat fin, daca raman cateva cocoloase ici colo e ok. Veti obtine un aluat usor mai gros decat cel de clatite.
Ungeti o tava de 30 x 33 cm cu 4 linguri de ulei. Turnati o parte din aluat in tava (putin mai mult de jumatate), doar atat cat sa aveti un strat subtire incat sa nu se vada fundul tavii. Cu dosul unei linguri nivelati aluatul.
Gustati spanacul se sare si mai adaugati daca credeti ca e nevoie. Bateti bine ouale si turnati-le peste spanac. Amestecati iar usor cu mana.
Asezati umplutura peste aluat, in strat egal. Cu o lingura picurati uleiul de masline pe umplutura, pe toata suprafata.
Turnati apoi restul de aluat peste umplutura. Nu va va ajunge aluatul incat sa turnati un strat compact, de aceea fie puneti aluatul ici-colo cu o lingura, fie faceti ca mine: puneti aluatul intr-un spritz de patiserie si trasati linii pe lungimea tavii si apoi pe latime, pe toata suprafata tartei.
Coaceti tarta la 170C pentru 50-55 minute.
Tarta e buna calduta sau la temperatura camerei.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 01-08-2025, 21:50:32
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password