User
Pass
2FA
 
 

Oscarul pentru Cel mai bun film. Iatã atuurile-cheie ale celor 12 filme din 2015 cu șanse

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Movies / TV series
Author Message436
GabrielDrunk

[classy]



Status: Offline
(online 2 weeks ago)
Joined: 30 Apr 2015
Posts: 10694, Topics: 595
Location: France

Reputation: 1210.6
Votes: 296

     
Post Posted: 27-12-2015, 14:28:59 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Star Wars: The Force Awakens mizeazã pe senzație, The Reven[b]ant cã este o piatrã de hotar, iar punctul forte în lupta pentru Oscaruri a Marțianului este regizorul Ridley Scott

Cu sezonul deschis la premii, un numãr neobișnuit de filme, unele mici (Room), altele mari (Star Wars) au șanse credibile pentru premiul cel mare. Iatã ce anume trebuie sã facã, din punctul de vedere al celor de la publicația The Hollywood Reporter)

De obicei, în categoria „Cel mai bun film”, existã de obicei doi sau trei potențiali câștigãtori. Anul acesta în schimb, vorbim de doisprezece. Pe de o parte se regãsesc pe listele de nominalizãri oferite de cãtre SAG, Globurile de Aur și Critic's Choice. În al doilea rând, sã luãm în calcul Academia de Film, care - spre deosebire de grupurile menționate mai sus - suferã un proces de schimbare menit sã creascã diversitatea.

Iatã o trecere în revistã a filmelor cu șanse sã fie candidate și iatã elementul-cheie cu care sperã fiecare dintre cele doisprezece filme sã ajungã pe podium în seara de 28 februarie.

The Big Short

Cheia: Premiile Screen Actors Guild și Globurile de Aur

Este vorba de o adaptare dupã o carte de Michael Lewis (ca și The Blind Side și Moneyball), are un subiect sensibil (ce anume a cauzat Marea Recesiune), este captivant (în mare mãsurã mulțumitã co-scenaristului/regizorului Adam McKay și flerului sãu). Este singurul film de acțiune din cursa pentru Oscaruri semnat de studiourile Paramount, și în plus are o distribuție de clasã A (Steve Carell, Ryan Gosling, Christian Bale și Brad Pitt). Deși subiectul și jargonul din film țin de o nișã profesionalã care ar putea fi prea puțin familiarã publicului, Short a avut un succes peste așteptãri, primind o nominalizare la Globurile de Aur și o alta la SAG, unde concureazã cu The Martian la primul și cu Spotlight la cel de-al doilea.

Bridge of Spies

Cheia: Steven Spielberg și Tom Hanks

O surprizã pentru mulți poate fi faptul cã numai un singur film al lui Spielberg (Lista lui Schindler) și numai un singur film al lui Tom Hanks (Forrest Gump) au câștigat Oscarul pentru cel mai bun film, și ambele au avut premiera acum douãzeci de ani. De ce nu a luat atunci Oscarul și Saving Private Ryan, o altã colaborare a celor doi? În mare parte, pentru discreția regizorului și a starului, lãudabilã dar nu în mãsurã sã creascã șansele la Oscar. Totuși, Podul are șanse sã atingã o coardã sensibilã a juriului (mulți membri pãșeau pragul adolescenței la momentul acțiunii filmului), a avut rezultate bune la box-office, și are un context propice ținând cont de tensiunile între America și Rusia, la un maxim de la Rãzboiul Rece încoace. Dacã filmul va avea publicitate, va avea șanse.

Brooklyn

Cheia: Fox Searchlight

Pentru acest film, a gãsi public în sine a fost o provocare (nici actorii, nici regizorul nu sunt cunoscuți), ceea ce explicã rezultatele modeste la SAG și Globurile de Aur, acolo unde numai Saoirse Ronan a fost nominalizatã. Poate fi o consolare cã un alt film Fox Searchlights, Juno, a câștigat o nominalizare serioasã la Oscar, iar Brooklyn este și mai emoționant și mai grav ca temã (situația imigranților și integrarea lor în America). Dacã va reuși o manevrã dificilã de publicitate, filmul are șanse la podium.

Carol

Cheia: Harvey Weinstein

Harvey Weinstein s-ar putea sã rãmânã doar cu un singur film în cursa Oscarurilor, aceastã poveste cu lesbiene plasatã în anii 1950, un film cu douã roluri principale feminine, jucate de cãtre Cate Blanchett și Rooney Mara. Filmul independent al lui Todd Haynes a ratat, într-adevãr, o nominalizare SAG, dar a luat totuși cinci nominalizãri la Globurile de Aur, inclusiv aceea pentru Cel mai bun film. Harvey Weinstein cu siguranțã va apela la interesul publicului pentru realizatorii independenți ai filmului (regizorul Haynes și directorul de imagine Ed Lachman, plus producãtorul Christine Vachon), încercând sã convingã și publicul cã un vot pentru film e un pas spre progres.

Creed


Cheia: Nostalgia

Vorbind de continuãri la continuãri, ce ziceți despre acest nou episod din Rocky, seria de filme veche de 40 de ani? Țineți minte cã primul Rocky a surclasat la Oscaruri un film excelent despre jurnalism (All The President's Men), de ce nu s-ar repeta experiența? Cu siguranțã cã filmul vrea sã valorifice nostalgia publicului fațã de filmele mai vechi din serie și sã sublinieze teza cã, la pagubã sau la câștig, munca cinstitã și corectitudinea sunt mai presus de orice.

Mad Max: Fury Road

Cheia: Pasiunea

Unele elemente merg împotriva acestui film de acțiune: o premierã timpurie (15 mai), succesul minor la criticã (a fost trecut cu vederea la SAG, deși Charlize Theron a primit o nominalizare la Critics Choice), dar în special ostilitatea Academiei vizavi de filmele de gen (inclusiv The Dark Knight) și fațã de continuãri, cu câteva excepții. Totuși, segmente de public la care nu ne-am fi așteptat au susținut filmul, care a câștigat mai multe mențiuni decât oricare altul la Critics Choice Award, a primit nominalizãri la Globuri, fiind și recomandarea National Board of Review pentru Cel mai bun Film alãturi de nominalizarea LA Film Critics Association pentru cel mai bun regizor (George Miller).

The Martian

Cheia: Ridley Scott

Niciun candidat la Oscarul pentru cel mai bun film nu a avut încasãri la nivelul acestei comedii dramatice SF, cu o poveste cutremurãtoare spusã cu zâmbetul pe buze. La Globurile de Aur filmul concureazã, pe drept sau nu, într-o categorie strânsã, a musical-ului și a comediei. Și cu toate cã nu s-a calificat la SAG, celelalte premii ale asociațiilor profesioniștilor de film (PGA, DGA) ar putea sã fie mai aproape. Totuși, atuul filmului este regizorul filmului, Ridley Scott. De ce? Nu a mai câștigat vreodatã Oscarul, înainteazã în vârstã, are un palmares impresionant și a reușit o realizare memorabilã cu acest film. Fox, într-adevãr, mai are în mânã alte douã filme (Joy și The Revenant), iar SF-ul n-o fi genul favorit al Academiei (sã ne gândim la Star Wars, Avatar și - mai ales - Gravity), și totuși mulți votanți ar vrea sã dea premiul pentru regie lui Scott. Și puțini dintre ei vor sã dea numai votul pentru regizor, fãrã sã voteze și filmul.

The Revenant

Cheia: Susținerea în segmentul țintã

Fãrã sã fie savuros ori confortabil - este lung, sumbru și fãrã happy-end - filmul este reușit, în mare parte datoritã mãiestriei lui Alejandro G. Inarritu, directorului de imagine Emmanuel Lubezki (câștigãtor al Oscarului cu Birdman) și lui Leonardo DiCaprio, care oferã un rol magnific. Unii simt cã un Oscar lui DiCaprio ar ajunge pentru acest film, dar dacã Fox, în parteneriat cu New Regency (care are deja douã Oscaruri în palmares) ar face efortul sã convingã juriul cã filmul este o piatrã de hotar atunci existã șanse ca acesta sã ajungã sus.

Room

Cheia: Emoția

Ca și Brooklyn, vorbim aici de un film de micã anvergurã, centrat pe jocul actorilor, emoțional, care a fost regizat și jucat de nume care nu sunt cunoscute majoritãții votanților (Lenny Abrahamson, Brie Larson și Jacon Tremblay, ultimul de 9 ani), așa cã Room depinde mult de publicitatea din gurã în gurã și de vizionãrile de presã. Un balon de aer l-a primit la Festivalul de la Toronto, care într-adevãr a propulsat trei filme de Oscar în ultimii zece ani.

Spotlight

Cheia: Actorii

Un favorit încã de la festivalurile toamnei, deținãtor al unei poziții de clasament greu de egalat, filmul a avut o atenție pozitivã din partea presei (explicabilã prin faptul cã eroii sunt jurnaliști), iar publicul l-a trecut surprinzãtor cu vederea pe regizor, discretul Tom McCarthy. Totuși, ca și alți câștigãtori de Oscar, Spotlight este despre evenimente reale (scandalul abuzurilor sexuale ale bisericii catolice din SUA). Cu o distribuție regalã de actori celebri, filmul este în topul preferințelor premiilor SAG, care deschid de obicei calea cãtre Oscaruri, mai ales cã cea mai mare parte a membrilor Academiei este alcãtuitã din actori.

Straight Outta Compton


Cheia: Politica rasialã

La un sezon dupã campania de boicotare a Oscarului pe criterii de discriminare rasialã, #OscarsSoWhite Academy Awards, și în mijlocul mișcãrii Black Lives Matter, acest film despre rãdãcinile muzicii gangster rap vine la țanc. Academia l-a primit cãlduros la proiecția oficialã, l-a aplaudat, și pare gata sã spunã sus și tare cã pânã și un juriu alcãtuit mai ales din albi în vârstã e gata sã premieze un film despre negri. Cu un regizor inspirat, actori îndrãgiți și marca Universal în spate, Compton are șanse.

Star Wars: The Force Awakens


Cheia: Senzația

Faptul cã vestitul Rãzboiul Stelelor continuã este ceva de senzație, atât la Hollywood cât și în presã. Noul film este predestinat parcã sã devinã un blockbuster, regizorul J.J. Abrams țintește la statutul de regizor-cult, și întoarcerea starurilor din 1977 are șanse sã trezeascã nostalgii:plus o referire fericitã ca și poveste, imagine și senzație la Rãzboiul Stelelor marca George Lucas. Un public extaziat nu poate decât sã încurajeze juriul sã rãsplãteascã The Force Awakens.

Sursa

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Movies / TV series  


The time now is 05-05-2024, 13:44:39
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x