User
Pass
2FA
 
 

Pastel de nata (Desert Portughiez)

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message754
QuYzZ

[Mentally Stable]



Status: Offline
(since 13-10-2019 20:38)
Joined: 26 Jan 2017
Posts: 208, Topics: 62
Location: Craiova

Reputation: 68.1
Votes: 1

   
Post Posted: 30-03-2017, 01:14:39 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Eu am mancat aceste tarte cand am fost in Portuglaia in 2013 si pot sa spun ca sunt delicioase am facut si acasa mi-au iesit dar cei drept nu au avut 100% acelas gust dar au fost bune mi-au amintit de acea vacanta placuta !

Ingrediente (12 bucati):
1 forma cu spatiu pentru 12 tarte (economisiti astfel timp)
Aluat:
-2 cesti faina
-¼ lingurita sare
-5-7 linguri apa rece
-2 linguri zahar
-10 linguri unt nesarat, la temperatura camerei

Crema:
-3 linguri faina
-1 ¼ cesti lapte
-1 1/3 cesti zahar
-1 baton scortisoara
-2/3 ceasca apa
-Esenta de vanilie
-6 galbenusuri batute
-Zahar pudra
-Scortisoara pudra

Mod de preparare :

Intr-un vas se amesteca faina, sarea si zaharul. Se adauga untul si se framanta un aluat, adaugand din cand in cand apa. Se mai adauga putina faina daca este necesar; se obtine un aluat, se inveleste intr-o folie de plastic si se lasa la frigider cel putin o ora.
Pe o suprafata presarata cu faina se ruleaza jumatate din aluat, se taie 6 bucati, rezultand astfel 6 cercuri. Se procedeaza la fel si cu cealalta jumatate de aluat. Se pun cele 12 bucati rezultate in forma de tarte, se inmoaie degetele in apa si se modeleaza aluatul, astfel incat fiecare tarta sa fie plata la fund si sa acopere peretii formei, ridicand aluatul putin deasupra formei. Se lasa 5 minute la frigider.
Se incalzeste cuptorul la 290 0 C.

Crema:

Pe o suprafata presarata cu faina se ruleaza jumatate din aluat, se taie 6 bucati, rezultand astfel 6 cercuri. Se procedeaza la fel si cu cealalta jumatate de aluat. Se pun cele 12 bucati rezultate in forma de tarte, se inmoaie degetele in apa si se modeleaza aluatul, astfel incat fiecare tarta sa fie plata la fund si sa acopere peretii formei, ridicand aluatul putin deasupra formei. Se lasa 5 minute la frigider.
Se incalzeste cuptorul la 290 0 C.
Crema:
Intr-un bol se amesteca faina cu ¼ ceasca de lapte, amestecand bine, pentru a nu face cocoloase. Se lasa deoparte.
Intr-o craticioara se pun pe foc apa si zaharul, pana incep sa fiarba. Intr-o alta craticioara, se incalzeste ceasca de lapte care a mai ramas (nu trebuie sa fiarba), se amesteca laptele fierbinte cu amestecul cu faina. Se toarna cate putin din siropul de zahar peste amestecul cu lapte, amestecand energic. Se incorporeaza galbenusurile. Se lasa crema deoparte pana cand devine calduta.
Se pune crema, acoperind ¾ din fiecare tarta. Se dau la cuptor 8-9 minute, pana cand marginile aluatului devin maronii. Se lasa tartele la racit in forme, se scot si se pudreaza cu scortisoara si zahar pudra.

Pofta buna!


Cu RESPECT "QuYzZ"un simplu player pe Mc.Freakz.ro !!
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 12-02-2025, 10:05:27
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password