User
Pass
2FA
 
 

Peste 750 de pacienþi cu hepatita C au primit aprobare pentru tratamentul fãrã interf

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Science
Author Message271
scipioaa

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 18-12-2021 07:57)
Joined: 29 Dec 2014
Posts: 10134, Topics: 1804
Location: Romania

Reputation: 1608.2
Votes: 600

Post Posted: 02-01-2016, 15:55:11 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Oamenii nu sunt singurii care îºi fac selfie, mai nou "autoportretele" se poartã ºi pe Marte. Roverul Curiosity a "serbat" sosirea sa în faþa Namib Dune printr-o serie de fotografii de tip selfie realizate cu MAHLI, o camerã foto de înaltã rezoluþie ataºatã braþului sãu robotic.

Peste 750 de pacienþi cu hepatita C au primit aprobare pentru tratamentul fãrã interferon, dupã analizarea a 978 de dosare, a declarat, marþi, pentru MEDIAFAX, preºedintele Casei Naþionale de Asigurãri de Sãnãtate (CNAS), Vasile Ciurchea.

Tratamentul este destinat pacienþilor cu hepatitã cronicã viralã C hepatitei cronice virale C ºi cirozã hepaticã C cu stadiul IV de fibrozã sau care au fost supuºi transplantului.

"Pot spune cã pânã la data de 16 decembrie au fost depuse 1.230 de dosare pentru tratamentul fãtã interferon. Pânã în data de 22 decembrie au fost analizate 978 de dosare. Fac menþiunea cã analiza acestor dosare este laborioasã, nimic nu este fãcut la întâmplare sau sub presiune", a spus Vasile Ciurchea.

Comisia de specialitate a CNAS a aprobat pânã în 22 decembrie, 752 de dosare, din totalul celor 978 analizate, iar 226 de dosare au fost respinse.

"Mai fac o menþiune: un dosar poate fi respins atunci când lipsesc anumite acte, sau anumite analize, sau anumite rezultate. Dupã completarea dosarelor acestea pot fi depuse din nou. Aºadar procesul este continuu", a mai spus preºedintele CNAS.

El a mai spus cã toþi pacienþii care întrunesc condiþiile pentru a obþine tratamentul fãrã interferon îl vor obþine, indiferent care este numãrul lor.

"Iniþial am estimat cã ar putea fi 5.000 de bolnavi, vom vedea. Dar, repet, de vor fi 5.000 - 6.000 sau 3.000, toþi vor primi tratament. Nu am pus nicio limitã. Mai mult, tratamentele vor fi plãtite numai dacã analizele aratã cã pacientul s-a vindecat", a adãugat Ciurchea.

Românii sunt printre primii pacienþi europeni care beneficiazã de tratament fãrã interferon, a mai spus preºedintele CNAS, remarcând cã mulþi s-au dus pânã acum în India sã ºi-l cumpere sau cãtre alte surse.

"Aº vrea ca bolnavii sã înþeleagã cã pentru a lua acest tratament este nevoie, în primul rând, de recomandarea medicului specialist susþinutã de rezultatele analizelor. Altfel spus, pacienþii fac anumite analize ºi, în funcþie de rezultate, medicul face recomandarea tratamentului fãrã interferon. În prima etapã, am aprobat administrarea tratamentului fãrã interferon pentru pacienþii cu fiborzã hepaticã stadiul IV ºi posttrasplant. Cât de curând vom avansa ºi la stadiul III. Aº ruga bolnavii sã aibã rãbdare ºi, mai ales, sã nu ia medicamente fãrã aviz medical, pentru cã se expun unui risc major", a adãugat Ciurchea.

Un pacient cu hepatitã C, care a primit aprobare pentru tratament, trebuie sã facã analize de sânge în fiecare sãptãmânã. El semneazã înainte cã va respecta programul de tratament ºi va pãstra recipientele în care a avut medicamentele.

Sursa.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Science  


The time now is 10-05-2024, 13:50:09
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x