Existing user? Sign in
Sign up
Games
Servers
Useful
User
Pass
2FA
Piept de pui cu ciuperci și smântânã
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
Author
D3menT
[Banned user]
Status: Offline
(since 26-04-2017 15:02)
,
Topics: 116
Votes
: 84
Posted: 24-03-2017, 20:33:47
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Ingrediente:
250 de grame piept de pui (se pot folosi acele ”fileuri false” sau se poate felia în fâșii o bucatã mai mare de piept de pui)
50 de grame de ceapã
250 de grame de ciuperci proaspete
1 cãțel de usturoi
2 linguri de ulei
75 ml. vin alb sec
100 ml. supã de pui concentratã
150 grame smântânã pentru gãtit
1 lingurițã paprika dulce de bunã calitate
1 lingurițã mãghiran uscat
sare și piper
pãtrunjel verde pentru final
Mod de preparare:
1. Condimentați cu sare și piper pieptul de pui tãiat în fâșii egale (de exemplu, eu am avut 6 astfel de fâșii din cantitatea totalã de 250 gr. prevãzutã pentru 2 persoane). Tocați fin ceapa și usturoiul, curãțați bine ciupercile și tãiați-le în sferturi sau jumãtãți, dupã cât de mari sunt.
2. Încingeți pe foc iute o tigaie de mãrime medie (cam 22 cm. diametru), adãugați 1 lingurã de ulei și rumeniți rapid pieptul de pui pe toate pãrțile. Odatã rumenite, fâșiile de piept de pui se scot într-o farfurie și se pãstreazã la cald.
3. În aceeași tigaie se adaugã restul de ulei, se reduce focul la mediu-mic și se cãlesc ceapa și usturoiul, adãugând de la început un praf de sare, pentru a elimina cât mai rapid apa din legume. Dupã ce ceapa începe sã se înmoaie, se adaugã ciupercile, se amestecã și se cãlesc în continuare pânã ce se înmoaie și acestea (3-4 minute).
4. Se adaugã înapoi în tigaie pieptul de pui rumenit, cu tot cu sucul pe care l-a lãsat în farfurie, se mãrește focul și se adaugã vinul alb, tot deodatã. Se fierbe la foc iute pânã ce vinul aproape cã se evaporã complet, apoi se presarã mãghiranul și paprika.
5. Se adaugã supa de pui și smântâna și se fierbe totul pânã ce sosul se îngroașã puțin (10, maximum 12 minute de gãtire vor fi suficiente).
6. La final, se potrivește gustul sosului de sãrat și piperat și se presarã cu pãtrunjel verde tocat.
7.Mâncarea se servește caldã, are un gust minunat și se potrivește tare bine cu orezul fiert (asta a fost garnitura pentru care am optat eu), cu paste sau cartofi.
[]Ignoranța ta este puterea lor[]
[]A N O N Y M O U S[]
0
0
Back to top
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy