User
Pass
2FA
 
 

Placinte turcesti cu branza

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message459
scipioaa

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 18-12-2021 07:57)
Joined: 29 Dec 2014
Posts: 10134, Topics: 1804
Location: Romania

Reputation: 1658.2
Votes: 601

Post Posted: 20-01-2016, 21:20:30 | Translate post to: ... (Click for more languages)





Ingrediente

375 g faina
5 g drojdie uscata
1 lingurita de zahar
125 g iaurt (de baut)
125 ml apa minerala
60 ml ulei
1 lingurita sare
1 ou
In plus:
300 g branza sarata (eu am folosit cas pus in saramura la borcan)
100 g mozzarella
ulei pentru uns aluatul si masa de lucru
seminte pentru presarat deasupra (susan, mac, chimen si negrilica).
Mod de preparare Placinte turcesti cu branza:

Branza sarata si mozzarela se dau pe razatoarea cu ochiuri mari si se amesteca intr-un castron.

Intr-un vas se amesteca albusul de ou, cu iaurtul, uleiul si apa minerala, amestecand bine cu o furculita, cat sa se omogenizeze.

Separat, intr-un castron punem faina si o amestecam cu zaharul, sarea si drojdia uscata. Putin cate putin adaugam compozitia lichida si amestecam bine cu mana (sau cu o lingura de lemn, dar eu am facut economie la vasele de spalat - ) apoi framantam energic pana obtinem un aluat neted si nelipicios.

In functie de tipul de faina folosit e posibil sa mai trebuiasca putina apa minerala daca aluatul e prea tare sau putina faina daca aluatul e prea moale
Aluatul obtinut se imparte in 12 bucati egale, se ung bine cu ulei, se pun pe o farfurie si se acopera cu o folie alimentara. Se lasa sa se odihneasca vreo 15 minute, apoi fiecare bucata de aluat se intinde cu sucitorul pe masa unsa cu ulei intr-o foaie de cca 1 mm grosime. Foile se aseaza inapoi in farfurie una peste alta si se ung cu putin ulei, sa nu se lipeasca intre ele. Se acopera din nou cu folie alimentara si se lasa in repaos 15 minute.

Pe masa unsa cu ulei se rastoarna farfuria cu discurile de aluat, astfel incat primul disc intins sa vina deasupra. Rand pe rand se intinde fiecare foaie de aluat pana aluatul este foarte subtire si transparent. Aluatul se intinde foarte frumos si usor, chiar daca se mai rupe pe ici pe colo nu e absolut nici o tragedie.

Se presara foaia cu amestecul de branza si se ruleaza. Ruloul se invarte sub forma de spirala, iar capatul se baga dedesubt. Se aseaza placintele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenusul ramas, amestecat cu cateva linguri de lapte si se presara cu seminte.

Cum se face placinta cu branza

Se da tava la cuptor la foc mediu pana placintele se rumenesc frumos. Se scot din tava pe prosoape absorbante sa se absoarba uleiul in exces si se lasa sa se raceasca.

Placinta turceasca cu branza sarata

Pofta buna! Ca noi am avut! 😉



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 16-05-2025, 01:39:06
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password