User
Pass
2FA

Ponta, obligat sã dea explicatii

This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Politics & Social
Author Message520
Radical

[Madness forever]

Status: Offline
(since 08-01-2025 13:12)

Votes: 461

Battletag: postrow.ID_BATTLE_NET} 
Post Posted: 18-11-2014, 19:28:22 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Ponta, obligat sã explice de ce ministrul Justiþiei este "moluscã" ºi procurorii nu sunt sub control

Întrebat, la Antena 3, dacã, în condiþiile în care este descoperitã o "caracatiþã" capabilã sã îngroape dosarul Mircea Bãsescu, este suficientã acþiunea procurorului general ºi a Consiliului Superior al Magistraturii de verificare a cauzelor ºi a modului în care acestea au fost acoperite sau trebuie sã existe ºi un rãspuns politic, Ponta a rãspuns cã nu ºtie dacã este suficient sau nu, dar cã este un început, important fiind ca, de acum încolo, din ce în ce mai mult, sã fie aflat adevãrul despre situaþii în care ºi preºedintele Traian Bãsescu, Elena Udrea ºi apropiaþi ai lor au fost implicaþi.

El a apreciat cã, încet-încet, vor apãrea sancþiuni ºi efecte juridice, precizând însã cã nu poate vorbi despre un dosar anume pentru a nu fi acuzat cã vrea sã influenþeze justiþia.

Întrebat însã în continuare dacã, dincolo de "speranþe ºi convingeri", are de gând sã dispunã de pârghiile pe care puterea politicã le are la dispoziþie, având în vedere cã textul Constituþiei prevede cã procurorii trebuie sã îºi desfãºoare activitatea "ºi ierarhic, ºi sub controlul ministrului Justiþiei", în contextul în care dosarul Mircea Bãsescu a fost trimis foarte rapid în judecatã, fãrã percheziþii, investigãri profunde ºi audierea martorilor, iar ministrul Justiþiei, Robert Cazanciuc, nu a fãcut nimic în aceastã perioadã, ºi dacã a verificat cumva la ministru dacã acesta l-a chemat pe procurorul general pentru ca acesta sã întrebe la rândul sãu dacã nu cumva Codruþa Kovesi, ºeful DNA, este compromisã sau ºoferul acesteia o fi luat bani în numele ei, Ponta a rãspuns: "Trebuie sã ne hotãrâm. Noi atâþia ani am luptat pentru ca justiþia sã nu mai fie sub controlul politic al lui Traian Bãsescu. Eu nu cred cã acest control politic care a existat trebuie înlocuit cu un alt control politic din partea altcuiva, al lui Cazanciuc".

Lui Ponta i s-a spus însã cã este obligat de Constituþie, cã este ºeful lui Cazanciuc ºi a fost din nou întrebat dacã ºi-a exercitat din acest punct de vedere calitatea de prim-ministru, de viitor preºedinte al României ºi de deþinãtor al voturilor din 2012, cu argumentul cã "degeaba este acolo (la conducerea Guvernului - n.r.)", ºeful Executivului rãspunzând cã îi pare rãu cã afirmaþiile lui nemulþumesc, dar cã nu poate controla justiþia.

"Dacã m-am plâns ºi v-aþi plâns ºi toþi am fost de acord cã nu e bine ca justiþia sã fie controlatã politic de Bãsescu ºi PDL, dumneavoastrã îmi cereþi acum sã o controlez eu politic", a spus Ponta unuia dintre moderatorii Antena 3 cu care se afla în dialog, acesta arãtând însã cã îi cere sã aplice Constituþia, care prevede cã procurorii nu sunt judecãtori, ci "subordonaþi ierahic" ºi îºi desfãºoarã activitatea sub "controlul ministrului Justiþiei".

Lui Ponta i s-a mai transmis cã, dacã ministrul Justiþiei este "moluscã", atunci sã îl înlocuiascã cu cineva mai curajos, premierul explicând din nou cã, în afarã de curaj, el, ca premier, trebuie sã aibã ºi responsabilitate, astfel încât fiecare instituþie sã îºi facã treaba fãrã un "tãtuc" care sã o controleze.

Sursa http://www.realitatea.net

0 0

Back to top
View user's profile Send private message

Topic locked

Topic is closed, you cannot post any messages in it anymore

Locked by sorinsorin57, 05 February 2015 17:34

This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Politics & Social  

The time now is 02-05-2025, 13:26:03
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

I forgot my password

This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x