User
Pass
2FA
 
 

Primarul Piteºtiului, Tudor Pendiuc, a fost REÞINUT de DNA

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Politics & Social
Author Message546
lOl ^_*

[123]



Status: Offline
(since 06-12-2021 09:45)
Joined: 09 Mar 2011
Posts: 19872, Topics: 704
Location: Romania

Reputation: 224
Votes: 1772

   
Post Posted: 07-11-2014, 00:36:50 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Primarul Piteºtiului Tudor Pendiuc a fost reþinut, joi, de procurorii DNA, în dosarul în care cercetat pentru fapte de corupþie privind acordarea unor contracte de achiziþii publice, prejudiciul fiind de aproximativ 1 milion de euro.
Surse judiciare au precizat pentru MDIAFAX cã este acuzat de abuz în serviciu (douã acte materiale) ºi luare de mitã (un act material).

Potrivit surselor citate, mita ar fi constat într-un apartament primit de fiica sa, Ema Pendiuc, în valoare de aproximativ 130.000 de euro.

Ema Pendiuc le-a spus anchetatorilor cã apartamentul care se presupune cã ar fi fost primit drept mitã a fost în realitatea cumpãrat, prin contract de vânzare- cumpãrare, cu chitanþã.

Ema Pendiuc, reþinutã ºi ea joi searã în acest dosar, este acuzatã de complicitate la luare de mitã.

Omul de afaceri piteºtean Valentin Viºoiu, care controleazã grupul de firme Conarg, a fost ºi el reþinut de procurorii DNA în dosarul de corupþie al primarului Piteºtiului. Potrivit unor surse judiciare, Valentin Viºoiu este suspectat de dare de mitã.

Directorul Direcþiei Tehnice ºi de Urbanism din Primãria Piteºti, Emilian Nechita, a fost adus la sediul DNA din Capitalã, joi searã.

Tudor Pendiuc a fost adus la Direcþia Naþionalã Anticorupþie (DNA) cu o maºinã, în jurul orei 12.40.

Primãria Piteºti ºi locuinþa lui Tudor Pendiuc au fost percheziþionate de procurori, joi dimineaþã. În acelaºi dosar au fost fãcute percheziþii la sediile mai multor firme, precum ºi la locuinþele unor persoane, din Piteºti ºi Bucureºti.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, cã dosarul vizeazã activitatea de transport public de persoane, realizatã, în ultimii ºapte ani, de o asociere de firme, între care SC Publitrans 2000 SA, firmã deþinutã în totalitate de Consiliul Local Piteºti, ºi douã firme private, respectiv SC CNCD SA ºi SC Girexim Universal SA.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, în urmã cu mai mulþi ani, Primãria Piteºti ºi primarul Tudor Pendiuc ar fi susþinut ºi realizat o asociere între SC Publitrans 2000 SA, firma Consiliului Local, ºi douã firme private - SC CNCD SA ºi SC Girexim Universal SA -, asociere în baza cãreia SC Publitrans SA se obliga sã punã la dispoziþie baza materialã, respectiv clãdiri ºi terenuri, dar ºi personal calificat, iar cele douã firme ar fi urmat sã punã la dispoziþie 80 de autobuze pentru transport public deþinute în proprietate, fapt prevãzut ºi în caietul de sarcini.

Conform surselor citate, asocierea dintre cele douã firme nu a deþinut autobuzele, aºa cum prevedea caietul de sarcini, iar în aceste condiþii Comisia de evaluare a ofertelor din cadrul Primãriei Piteºti ar fi primit date false cu privire la deþinerea autobuzelor cu care asocierea CNCD SA - Girexim Universal SA trebuia sã vinã ca aport la aceastã asociere.

Oferta asocierii dintre SC CNCD SA ºi SC Girexim Universal SA a fost consideratã de cãtre comisia de evaluare ca fiind singura care îndeplinea condiþiile de calificare pentru încheierea contractului, deºi asocierea dintre cele douã firme nu deþinea autobuzele.

Ulterior încheierii contractului, Consiliul Local Piteºti ar fi alocat de la bugetul local subvenþii de peste 50 de milioane de lei pentru transportul public.

Pentru a gira încheierea ºi derularea contractului între firma Consiliului Local ºi asocierea dintre cele douã firme private, primarul Tudor Pendiuc ar fi primit de la administratorul celor douã firme bani ºi bunuri, inclusiv o locuinþã într-un cartier rezidenþial din Capitalã, spun sursele judiciare citate.

În 27 martie anul acesta Consiliul Local Piteºti a validat, prin vot, un "Acord formal privind îndeplinirea obligaþiilor de serviciu public stabilit prin Contractul de delegare a serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate în municipiul Piteºti". Acordul formal prevede continuarea activitãþii de transport public de persoane prestatã de SC Publitrans ºi asocierea CNCD SA - Girexim Universal SA, începând de la 1 martie 2014 pe o perioadã de cel mult doi ani.

Conform articolului 1 din acordul formal aprobat anul acesta de autoritatea localã, SC Publitrans ºi asocierea dintre cele douã firme private stabilesc ”sã efectueze transport public local de persoane prin curse regulate în municipiul Piteºti începând cu data de 1.03.2014, în conformitate cu prevederile cuprinse în Contractul de Asociere în participaþiune nr. 1029/22.02.2008 cu modificãrile ºi completãrile ulterioare, pe o perioadã de maxim doi ani”. La articolul 2 din Acord se precizeazã cã aceastã perioadã de doi ani poate fi redusã cu o notificare fãcutã de firma Consiliului Local cu cel puþin zece luni înainte de data la care se propune încetarea.

La momentul votãrii în Consiliul Local al respectivului acord formal, consilierii PNL din Consiliul Local Piteºti s-au opus, invocând cã legislaþia româneascã ºi cea europeanã nu permit prelungirea contractelor în participaþiune.

”Menþionãm cã existã probleme de legalitate ºi în ceea ce priveºte contractul iniþial, consilieri locali din legislaturile anterioare dând explicaþii la DNA referitor la acest contract ºi la modul cum s-a acordat subvenþia corespunzãtoare. Noi considerãm cã rezolvarea acestei probleme era extrem de simplã, dacã conducerea Primãriei Piteºti ar fi început demersurile pentru achiziþionarea unor noi autobuze în urmã cu doi ani. Adresãm aceastã întrebare conducerii S.C. PUBLITRANS 2000 S.A. ºi conducerii Primãriei Piteºti. Care sunt motivele amânãrii pânã în ultimul moment a unei soluþii ºi de ce rezolvarea problemei transportului local în Piteºti a presupus existenþa unui vot al unor consilieri locali care i-ar putea aduce în faþa procurorilor DNA? Mai precizãm cã existã o adresã din partea Ministerului Dezvoltãrii Regionale ºi Administraþiei, ce nu a fost adusã la cunoºtinþa tuturor consilierilor, care precizeazã fãrã echivoc, cã aceste contracte nu pot fi prelungite”, susþineau membrii PNL din Consiliul Local Piteºti, într-un comunicat de presã dat publicitãþii dupã aprobarea acestui acord formal, prin se prelungea activitatea de transport public prestatã de Publitrans ºi ascoierea dintre cele douã firme private.

Social-democratul Tudor Pendiuc este unul dintre cei mai longevivi primari din România. El a fost ales primar al municipiului Piteºti pentru prima datã în anul 1992 ºi de atunci ocupã fãrã întrerupere aceastã funcþie, fiind reales de piteºteni la fiecare patru ani.

Tudor Pendiuc conduce PSD Argeº, dupã ce fostul preºedinte al organizaþiei judeþene, Constantin Nicolescu, a fost condamnat definitiv pentru conflict de interese.

Pendiuc, dupã reþinere: O minciunã mai mare nu existã. Am intrat în turul 2

Primarul Piteºtiului Tudor Pendiuc a declarat, referitor la acuzaþiile procurorilor DNA, care l-au reþinut joi searã, cã o minciunã mai mare nu existã ºi cã s-a ajuns "în turul 2".

"O minciunã mai mare ca asta nu existã în România. Am intrat în turul 2", le-a spus Pendiuc jurnaliºtilor, când a ieºit încãtuºat din sediul DNA.

sursa

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message

  Topic locked


Topic is closed, you cannot post any messages in it anymore




 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Politics & Social  


The time now is 18-10-2024, 10:52:55
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x