Existing user? Sign in
Sign up
Games
Servers
Useful
User
Pass
2FA
Problemã router.
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Hardware
Author
50rin
[Mentally Stable]
Status: Offline
(since 14-05-2015 02:35)
,
Topics: 31
Votes
: 2
Posted: 04-10-2011, 11:34:14
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Salut!
Folosesc un router wireless Siemens Gigaset SE361 WLAN. Eu conectat prin cablu, frate-miu prin wireless.
A mers perfect, îl am de vreo doi ani.
De vreo douã sãptãmâni, se reseteazã undeva pe la 5-10-15 minute. Se sting toate LED-urile, apoi se reaprind, ºi în câteva secunde, revine ºi internetul, dar face imposibil sã stau conectat la ceva, messenger, WoW.
Uneori se-ntâmplã sã meargã fãrã întreruperi ore întregi.
I-am schimbat cablul de alimentare, urmeazã sã-ncerc cu un adaptor nou, apoi sã-l duc la reparat. Mã gândesc cã face aºa din cauzã cã se supraîncãlzeºte, vreo rezistenþã arsã.
Garanþie nu mai am, aºa cã dacã ºtie careva problema ºi cum se rezolvã, îl desfac.
Dar ca sã nu merg încã sã-l repar/înlocuiesc, poate are careva vreo idee, vreun sfat.
Ok, ce vreau sã-ntreb pe cei de aici sunt urmãtoarele: este posibilã funcþionarea defectuasã a routerului din cauza vreunei setãri de pe la Networks sau a instalãrii vreunui program (am dezactivat/dezinstalat tot ce-am pus în ultima lunã), vreo setare de la Firewall, vreo excepþie nebifatã pe undeva, poate vreun malware de pe net (am scanat recent cu Spybot SD ºi cu NOD32 updatat la zi)?
Spuneþi-mi, vã rog, ce ar trebui sã mai setez, dezinstalez, verific înainte sã merg cu el la reparat.
Orice sfat va fi apreciat. Mulþumesc în avans!
0
0
Back to top
bestiacs
[Drojdier]
(since 30-10-2019 20:00)
,
Topics: 28
Votes
: 10
Posted: 06-10-2011, 14:22:49
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Nush ce sa zic...
A trebuit sa iti schimbii routerul sau prima data incearca sa intri pe net doar cu modemul vezi daca mai pica netu....sar putea sa fie problema si de la modem se incalzeste si se reseteaza.....modemul...
Incearca sa pui in alta priza daca itii e in prelungitor....
poate de la lipsa de curent se inchide si se aprinde iara in cat nici nuti dai seama;)
Bafta
0
0
Back to top
Atro
[My name is moot]
(since 15-04-2012 12:54)
,
Topics: 3
Votes
: 3
Posted: 15-10-2011, 10:35:14
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
50rin wrote:
Ok, ce vreau sã-ntreb pe cei de aici sunt urmãtoarele: este posibilã funcþionarea defectuasã a routerului din cauza vreunei setãri de pe la Networks sau a instalãrii vreunui program (am dezactivat/dezinstalat tot ce-am pus în ultima lunã), vreo setare de la Firewall, vreo excepþie nebifatã pe undeva, poate vreun malware de pe net (am scanat recent cu Spybot SD ºi cu NOD32 updatat la zi)?
Spuneþi-mi, vã rog, ce ar trebui sã mai setez, dezinstalez, verific înainte sã merg cu el la reparat.
Orice sfat va fi apreciat. Mulþumesc în avans!
In nici un caz, routeru nu depinde deloc de calculator, nu ai cum sa-l virusezi sau ceva de genu.
Quote:
I-am schimbat cablul de alimentare, urmeazã sã-ncerc cu un adaptor nou, apoi sã-l duc la reparat. Mã gândesc cã face aºa din cauzã cã se supraîncãlzeºte, vreo rezistenþã arsã.
Mare grija cum schimbi cablul de alimentare (daca nu e prin usb) sa nu cumva sa-l subalimentezi ca atunci ar putea sa se comporte cum zici tu. Cat despre adaptor, ce adaptor ? te referi la mufa RJ ?
0
0
Back to top
50rin
[Mentally Stable]
(since 14-05-2015 02:35)
,
Topics: 31
Votes
: 2
Posted: 16-10-2011, 00:19:39
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Adaptorul de 12V, alimentatorul, cel din prizã. Ãluia i-am schimbat mufa.
Mufele RJ sunt în regulã, chiar dacã am tãiat eu cablul de net ca sã-l schimb ºi nu-i fãcutã mufarea cu cleºte de cablat.
De virusat mã gândeam nu la modem, ci la altceva sã-mi afecteze conexiunea doar.
Ziceþi cã ar fi problemã de subalimentare. Adevãrat cã am ºi calculatorul, ºi boxele ºi un linkstation în acelaºi prelungitor, plus încãrcãtoare de mobil. Mulþumesc de sugestie, o sã-ncerc ºi aºa, cu priza mai liberã.
Momentan tot urât face, când vrea el. Se cam supraîncãlzeºte, acu stã pe o bucatã de profil de aluminiu sã-i absoarbã din cãldurã.
O sã revin dupã teste sã vã spun dacã a mers. Merci din nou!
0
0
Back to top
Atro
[My name is moot]
(since 15-04-2012 12:54)
,
Topics: 3
Votes
: 3
Posted: 16-10-2011, 17:08:02
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
50rin wrote:
Adaptorul de 12V, alimentatorul, cel din prizã. Ãluia i-am schimbat mufa.
Mufele RJ sunt în regulã, chiar dacã am tãiat eu cablul de net ca sã-l schimb ºi nu-i fãcutã mufarea cu cleºte de cablat.
De virusat mã gândeam nu la modem, ci la altceva sã-mi afecteze conexiunea doar.
Ziceþi cã ar fi problemã de subalimentare. Adevãrat cã am ºi calculatorul, ºi boxele ºi un linkstation în acelaºi prelungitor, plus încãrcãtoare de mobil. Mulþumesc de sugestie, o sã-ncerc ºi aºa, cu priza mai liberã.
Momentan tot urât face, când vrea el. Se cam supraîncãlzeºte, acu stã pe o bucatã de profil de aluminiu sã-i absoarbã din cãldurã.
O sã revin dupã teste sã vã spun dacã a mers. Merci din nou!
Ma refeream la subalimentare(sau supraalimentare) din cauza sursei, nu prizei, in sensul ca eu am crezut ca tu ai schimbat alimentatorul dar nu te-ai uitat ce specificatii avea ala initial ( de ex 12 V 1A)
0
0
Back to top
Stigmata
[I like trains]
(since 27-04-2020 19:06)
,
Topics: 8
Votes
: 28
Posted: 16-10-2011, 22:35:14
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Am avut si eu o problema asemanatoare cu un D-Link, mergea vreo 10 minute dupa care pica. Se incingea un procesor inauntru ... i-am pus eu un radiator cu pasta termoconductoare si toate cele si mergea mult mai bine dupa, dar a fost mai simplu sa cumpar altul.
Vezi sa nu fie problema de firmware sau setari facute gresit. Daca nu, ia altul. Chestiile de genu asta nu le repara nimeni.
0
0
Back to top
Topic locked
Topic is closed, you cannot post any messages in it anymore
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Hardware