User
Pass
2FA
 
 

Chec cu banane si cacao

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message145
scipioaa

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 18-12-2021 07:57)
Joined: 29 Dec 2014
Posts: 10134, Topics: 1804
Location: Romania

Reputation: 1658.2
Votes: 601

Post Posted: 14-01-2016, 18:59:23 | Translate post to: ... (Click for more languages)




Ingrediente

100 g unt
200 g zahar pudra
2 banane potrivite ca marime
2-3 linguri zeama de lamaie
4 oua
300 g faina
1 praf de copt
esenta de vanilie
un praf de scortisoara
25 g cacao neagra
esenta de rom
Pentru sosul de ciocolata (optional):
100 g ciocolata amaruie
lapte cat sa ajungeti la consistenta dorita
Mod de preparare Chec cu banane si ciocolata:

Untul moale, lasat la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul, pana devine ca o crema si zaharul se topeste.

Bananele se paseaza cu furculita, se stropesc cu zeama de lamaie si se adauga peste crema de unt. Se mixeaza usor. Adaugam un praf de sare si ouale, unul cate unul si mixam bine dupa fiecare.

Compozitia va capata un aspect ca de maioneza taiata, dar nu e nici o problema, toata treaba va reveni la normal dupa ce vom adauga faina 😉
Faina o amestecam cu praful de copt si incorporam in compozitie si mixam pana la omogenizare.

Impartim compozitia in doua parti. In una din ele punem cacaoa si aromam dupa gust cu esenta de rom. In cealalta parte vom pune putina scortisoara (un varf de cutit am pus eu) si aromam dupa gust cu esenta de vanilie.

Intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt turnam compozitia cu vanilie si deasupra cea cu cacao. Amestecam usor cu o lingurita pentru a obtine efectul marmorat.

Dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca 40-50 de minute, pana checul devine ferm la atingere si trece proba cu scobitoarea.

Se lasa la racit pe un gratar, apoi se portioneaza dupa dorinta si se serveste cu sos de ciocolata.

Pentru sosul de ciocolata topeste ciocolata pe baie de abur, apoi adauga lapte putin cate putin pana sosul ajunge la consistenta care iti place.

Pofta buna! 😉



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 16-08-2025, 20:32:23
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password