Existing user? Sign in
Sign up
Games
Servers
Useful
User
Pass
2FA
Prajitura cu nuca si frisca
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
Author
Message
126
scipioaa
[Wicked Sick]
Status: Offline
(since 18-12-2021 07:57)
Joined: 29 Dec 2014
Posts: 10134
,
Topics: 1804
Location:
Romania
Reputation:
1658.2
Votes
: 601
Posted: 14-01-2016, 18:42:59
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Ingrediente
Pentru blat:
4 albusuri
4 linguri zahar
4 linguri pesmet
4 linguri nuca macinata
1 lingurita praf de copt
2 picaturi esenta de migdale
Pentru crema:
4 galbenusuri
300 ml smantana pentru frisca
2 linguri smantana
150 g zahar
4 linguri lapte
1 plic zahar vanilat
esenta de vanilie
1 lingurita gelatina
Pentru crema de ciocolata:
100 g ciocolata amaruie
100 ml smantana pentru frisca
In plus:
biscuiti simpli de buna calitate
240 ml cafea preparata
cacao pentru finisat
Mod de preparare Prajitura cu nuca si frisca:
Blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana spume devine densa si lucioasa. Aceasta trebuie sa faca „turturi” in momentul in care scoatem palete mixerului din castron.
Adaugam esenta de migdale, nuca macinata, pesmetul si praful de copt. Amestecam usor cu o spatula cu miscari de jos in sus.
Compozitia o turnam intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc mediu pentru cca 25 de minute, in functie de cuptor. Blatul se pune la racit pe un gratar, cu tot cu hartia de copt.
Crema de ciocolata:
Ciocolata rupta bucatele se topeste la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Omogenizati si lasati la racit.
Intre timp preparati si cafeaua si lasati-o sa se raceasca.
Crema:
Gelatina se hidrateaza in cateva linguri de apa rece.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc. Se adauga laptele si se pune cratita pe foc. Se fierbe la foc mic pana se topeste zaharul si compozitia se ingroasa ca o smantana. Se da deoparte si se lasa la racit.
Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga zaharul vanilat si smantana si se mixeaza pana devine pufoasa si ferma.
Amestecul de galbenusuri se adauga treptat in frisca batuta si se mixeaza usor pana la omogenizare.
Daca amestecul este indeajuns de ferm si credeti ca va sta bine pe prajitura renuntati la gelatina. Daca o sa considerati ca este necesar, incalziti gelatina pana devine lichida. Adaugati o parte din crema peste gelatina topita si omogenizeaza. Amesteca apoi cele 2 compozitii. La sfarsit aromati dupa gust cu esenta de vanilie.
Peste blatul racit se pune crema de ciocolata racita, dar lichida. Se da putin la frigider sa se intareasca usor.
Punem blatul in tava tapetata cu folie alimentara si turnam jumatate din crema. Acoperim cu un strat de biscuiti inmuiati in cafea si punem si restul de crema deasupra.
Dam tava la frigider pana crema se intareste suficient si prajitura poate fi portionata.
Inainte de servire prajitura cu nuca si frisca se pudreaza cu cacao.
Pofta buna! 😉
0
0
Back to top
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
The time now is 18-08-2025, 17:35:37
Copyright info
Based on phpBB
ro
/
com
B
Login
I forgot my password
World of Warcraft
Login for more...
Download WoW 7.3.5
Misc
eSports
Achievements
Buy reputation with votes
Reputation trades
Forum rules
Ban list
Members list
User guide (FAQ)
World of Warcraft
View details