User
Pass
2FA
 
 

[Reteta]Baba Ganoush

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message105
Activ.

[MasterChef.]



Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249, Topics: 541
Location: London

Reputation: 2603.4
Votes: 1007

     
Post Posted: 12-01-2016, 11:03:10 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente

400 gr pulpa de vinete coapte pe jar (pot fi din congelator)
2 linguri suc de lamaie
3 linguri rase pasta de susan (tahini)
2-3 lingurite maioneza de usturoi
50 ml ulei de masline
sare

Mod de preparare

Daca folositi vinete gata coapte din congelator, dupa decongelare le lasati 10 minute intr-o sita sa se scurga.
Daca folositi vinete proaspete (2-3 bucati), le veti coace si apoi le curatati dupa instructiunile de aici. Adaugati sucul de lamaie peste vinete si le lasati sa se scurga intr-o sita (cam 10 minute). Vinetele se toaca apoi marunt cu satarul de lemn si se dau la frigider sa se raceasca complet. In acest timp ele vor mai lasa suc, pe care il veti scurge inainte de a pregati salata.
Puneti pulpa vinetelor intr-un bol incapator astfel incat sa puteti amesteca usor. Presarati vinetele cu sare si amestecati bine. Gustati sa fie placut sarate.
Adaugati apoi pasta de susan (cate o lingura pe rand asa cum am zis in introducere; amestecati vartos dupa fiecare). Gustati vinetele dupa fiecare lingura adaugata. Trebuie sa se simta usor gustul de susan fara insa a-l acoperi pe cel al vinetelor.
Adaugati maioneza de usturoi (cate o lingurita pe rand, amestecand vartos dupa fiecare). Gustati dupa fiecare lingurita si cand simtit placut gustul de usturoi va opriti.
Adaugati uleiul, in fir subtire, in timp ce amestecati mereu in salata. Dregeti salata de sare. Mai adaugati putin suc de lamaie daca vi se par prea dulci.
Serviti salata stropita cu ulei de masline si za'atar dava va place. E buna cu lipie libaneza, paine turceasca sau paine arabeasca.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 15-08-2025, 08:42:02
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password