User
Pass
2FA
 
 

Sunca de curcan

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message95
scipioaa

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 18-12-2021 07:57)
Joined: 29 Dec 2014
Posts: 10134, Topics: 1804
Location: Romania

Reputation: 1658.2
Votes: 601

Post Posted: 20-01-2016, 22:52:44 | Translate post to: ... (Click for more languages)

1 bucata de piept de curcan (am taiat o parte dintr-un piept de curcan extrem de generos, cca 400 grame)
1 cana apa (sau supa daca aveti la dispozitie)
4 linguri ulei
2 foi de dafin
2 crengute de rozmarin
4 catei de usturoi
1/2 lingurita chimen
1/2 lingurira cimbru uscat
1/2 lingurita boabe de mustar
fulgi de ardei iute
1/2 lingurita piper macinat
1/2 lingurita enibahar
1/2 lingurita rozmarin uscat
1/2 lingura sare

Prepararea presupune doua etape consecutive: fierbere si coacere.

Mai intai am legat bucata de carne cu ata alimentara dandu-i forma de sul. Se pune intr-un vas termorezistent,se adauga apa (sau supa), 2 linguri de ulei, foile de dafin, crengutele de rozmarin si cateii de usturoi.


Se acopera cu un capac sau folie de aluminiu si se da la cuptor pentru aproximativ 45 de minute, la foc mediu.

Intre timp uleiul se amesteca cu fulgii de ardei iute, iar restul ingredientelor se piseaza sau se macina mare si se amesteca.

Se scoate carnea din tava, se unge cu ulei, apoi se tavaleste prin amestecul de condimente. Se pune din nou in tava (din care am scurs ce-a ramas in urma procesului de fierbere) si se da la cuptor la foc foarte mic, pentru 20-30 de minute. Carnea trebuie sa fie coapta dar nu uscata.

Se lasa la racit apoi se feliaza. Se poate servi ca atare, adaugata in salate sau alte preparate culinare.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 20-08-2025, 09:24:44
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password