User
Pass
2FA
 
 

Tort cu ananas caramelizat

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message154
scipioaa

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 18-12-2021 07:57)
Joined: 29 Dec 2014
Posts: 10134, Topics: 1804
Location: Romania

Reputation: 1658.2
Votes: 601

Post Posted: 14-01-2016, 18:57:14 | Translate post to: ... (Click for more languages)





Ingrediente

Pentru blat:
5 oua
5 linguri zahar
5 linguri faina
3 linguri ulei
1/2 lingurita praf de copt
esenta de vanilie
Pentru ananasul caramelizat:
1 conserva ananas
150 g zahar
100 ml smantana pentru frisca
5 g gelatina
Pentru crema:
150 g crema de branza Almette
300 ml smantana pentru frisca
100 g zahar
5 g gelatina
esenta de vanilie
Pentru ornat:
200 ml smantana pentru frisca
1 plic zahar vanilat
Pentru insiropat:
2 linguri zahar pudra aromat cu vanilie
~100 ml apa
Mod de preparare Tort cu ananas caramelizat:

Blat de tort:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine bine de paletele mixerului. Separat frecam galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri.

Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia. Faina o cernem impreuna cu praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.

Praful de copt nu este obligatoriu, dar il poti adauga pentru siguranta.
Compozitia o turnam intr-o tava (20 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu, pentru cca jumatate de ora, pana blatul devine ferm la atingere. Se poate testa cu scobitoarea.

Blatul se scoate pe un gratar si se lasa la racit. Blatul obtinut se taie pe orizontala in 3 felii.

Ananas caramelizat:

Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atata apa cat sa fie bine acoperita gelatina.

Ananasul il punem intr-o strecuratoare si-l lasam sa se scurga bine de zeama.

Zaharul il topim la foc mic pana capata culoarea chihlimbarului. Turnam cu atentie smantana pentru frisca si tinem pe foc pana se topeste caramelul. Adaugam cubuletele de ananas si amestecand continuu fierbem pana ananasul se inmoaie si compozitia incepe sa se ingroase. Dam deoparte si mixam compozitia cu blenderul vertical. Lasam sa se raceasca si cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina si omogenizam. Lasam la racit, in frigider.

Crema de branza:

Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atata apa cat sa fie bine acoperita gelatina.

Crema de branza Almette, zaharul si esenta de vanilie le punem intr-un castron si le amestecam bine cat sa se omogenizeze.

Separat mixam smantana pentru frisca pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga zaharul vanilat si se mixeaza pana frisca devine pufoasa. Nu este necesar sa fie teapana, doar sa fie pufoasa.

Amestecam cele 2 compozitii si mixam bine pana obtinem o crema ferma.

Gelatina o topim pe baie de aburi. Punem cateva linguri din crema peste gelatina topita si mixam energic, apoi o adaugam in restul de crema si omogenizam.

Pentru insiropat blaturile n-am mai fiert siropul, ci doar am amestecat apa cu zahar.

In tava in care am copt blatul tapetata cu folie alimentara punem o felie de blat insiropat, ungem cu o parte din jeleul de ananas caramelizat si acoperim cu o parte din crema.

Repetam operatiunea si cu cel de-al doilea blat si acoperim cu cel de-al treilea. Invelim bine in folie si dam la rece pana se intareste foarte bine crema.

Din crema am pastrat cateva linguri pentru ornat
Imbracam tortul cu frisca batuta, ornam cu „moate” de crema si bucatele de ananas.

Pofta buna! 😉



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 17-08-2025, 06:03:36
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password