User
Pass
2FA
 
 

[RO] Pet Battles - Explicat (si nu numai)

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash
Show only staff posts
Author Message8159
Ventress90

[Assasin]



Status: Offline
(since 09-10-2017 00:02)
Joined: 06 Jul 2015
Posts: 4044, Topics: 132
Location: Somewhere

Reputation: 1379.5
Votes: 105

Post Posted: 14-09-2015, 22:30:47 [Valuable post] | Translate post to: ... (Click for more languages)

>>> ENGLISH VERSION HERE <<<



[RO] Pet Battles - Explicat



Acest ghid este destinat celor care doresc sa afle mai multe informatii despre noul sistem Pet Battles introdus in Mists of Pandaria.

Informatiile prezentate in acest ghid nu imi apartin, ele sunt doar adunate din mai multe locuri. Sper sa va ajute!



CUPRINS:
1. Introducere
2. Informatii de inceput
3. Elemente de baza
4. Pet Tracking si Combat cu Battle Pets
5. Pet Battles User Interface
6. Arsenalul vostru de Abilitati la Battle Pets
7. CUM FUNCTIONEAZA UN PET BATTLE
8. Rasele la Battle Pets si Abilitati Pasive
9. Capturarea de Pets Salbatici
10. Organizarea Colectiei de Pets
11. SURSE, link-uri si alte lucruri utile






1. Introducere:
O data cu lansarea expansionului Mists of Pandaria, s-a introdus si un nou mini-game turn-based. Pet Battles permit jucatorilor sa isi creasca companions pana la level 25, sa captureze pets salbatici pentru a ii adauga la colectie, si sa se lupte cu companionii altor jucatori. Haideti atunci sa incepem calatoria prin Azeroth, sa capturam cat mai multi companioni, ca sa ajungem printre cei mai buni antrenori de Battle Pets.



2. Informatii de inceput
La fel ca orice alt lucru ce trebuie invatat in World of Warcraft, si aici vom plati cu gold. Vizitati Battle Pet Trainer din Orgrimmar sau Stormwind, si platiti 10 gold pentru a fi intiati in acest nou joc, si pentru a primi o noua abilitate - Track Pet, cu care vom putea vedea Pets pe mini-map, astfel gasindu-i mai usor.

Level minim pentru acest lucru este 5, iar o data invatat Battle Pet Training pe un char, acesta va fi valabil si pe toate celelalte!


3. Elemente de baza:
Dupa vizitarea trainerului, primul loc liber in echipa voastra de 3 pets va fi valabil! Apasati Shift-P pentru a deschide Pet Journal, si acolo veti putea vedea toti battle pets ce ii detineti, si cei pe care ii puteti obtine. Alegeti un companion din lista si si lasati-l in locul liber ce a fost deblocat.

Dar inainte de a incepe luptele cu pets, va trebuii sa luati questurile de la trainer. Veti avea un mic quest chain unde veti putea invatat abilitatea:Revive Battle Pets pentru a vindeca sau invia pets.


Revive Battle Pets


Aceasta abilitate este una esentiala, fiind cel mai convenabil mod de a vindeca sau invia pets, si se afla aici:




Daca un companioon a murit in lupta, va fi nevoie sa il inviati pentru a il putea folosi mai departe. Mergeti la Stable Master si acolo gasiti un NPC care pentru niste banuti va vor vindeca si invia toti companionii. Acesti NPC ii gasiti in capitalele din Azeroth.

Aveti cooldown cumva sau nu puteti ajunge la un Stable Master? In acest caz exista inca o varianta: The Battle Pet Bandage ce il puteti primii in Sack of Pet Supplies si are acelasi efect ca si Revive Battle Pets. Acest item este BoA si nu are cooldown.



Pentru mai multe informatii despre Pet Battle Quests, verificati acest ghid realizat de MindBreaker unde va explica unde si ce trebuie sa faceti pentru Pet Battle Quests.



4. Pet Tracking si Combat cu Battle Pets:
Abilitatea aceasta va permite sa vedeti in mini-map ce pets sunt in apropiere, si care pot fi capturati sau nu. Cand aveti Pet Tracking activ, o iconita in forma de urma, de culoare verde, va aparea deasupra companionilor.


Mini-map tracking si Wild Pet display


Cand ati ales cu ce pet salbatic doriti sa va luptati, dati click dreapta si veti intra in Pet Battle UI. Acest lucru nu poate fi realizat daca va aflati in combat, sau daca o creatura din apropiere ataca petul cu care luptati, tot procesul se va oprii.

Ca si sfat, asigurati-va ca zona unde va luptati este destul de dreapta, si ca nu sunt obiecte care sa va obtureze spatiul, altfel va trebuii sa va mutati.



5. Pet Battle User Interface:
Interfata pentru Pet Battle arata urmatoarele: abilitatile petului vostru, stats, viata, Raritatea precum si optiunea de a schimba companionii intre ei, de a sarii peste o tura, de a captura un pet si de a renunta. Cand renuntati la o lupta, se va scadea automat 10% din HPul fiecarui pet din echipa voastra.


Pet Battle UI


Marginea aurie si mini-iconita de "speed" din jurul portretului unui pet arata initiativa de a ataca primul. Petul cu speed mai mare mereu va avea initiativa mai mare, si va ataca primul.


6. Arsenalul vostru de Abilitati la Battle Pets:
Fiecare pet poate avea doar 3 abilitati active intr-o lupta, dintr-un total de 6. In functie de cum un pet creste in level, aceste abilitati vor fi deblocate.

Se pot schimba la un Ability Slot aceste abilitati intre ele, dar numai cand nu va luptati. Pentru a face acest lucru, este nevoie sa intrati in Pet Journal.



Exemplu de abilitate




7. CUM FUNCTIONEAZA UN PET BATTLE:
Lupta se realizeaza in pe rand, adica in ture, de aceea i se spune Turn-Based. Cand luptati PVE, adica cu un pet salbatic, nu aveti limita de timp in a alege o abilitate pe care sa o folositi. In schimb, in PVP cand luptati contra alti playeri, aveti o limita de timp. Unele abilitati speciale ale companionilor au cooldown de mai multe runde, in timp ce altele dau damage in plus in anumite conditii. Daca vedeti ca viata petului scade prea mult, sau daca atacurile voastre nu sunt eficiente, schimbati companionii intre ei.

La terminarea luptei, puteti sa faceti alte modificari echipei ce o detineti. Experienta se ofera in functie de dificultatea luptei, nivelul adversarului, iar experienta nu se poate acorda unui companion mort.



DE RETINUT: Doar companionii considerati activi (cei 3 din Battle Pet Slots), pot fi schimbati intre ei in timpul luptei.
MARE ATENTIE: Pets salbatici de level mai mare sunt deseori insotiti. Pentru a castiga, si insotitorii lore trebuiesc invinsi.



8. Rasele la Battle Pets si Abilitati Pasive:
Fiecare Pet face parte dintr-o categorie aparte. Exista numai 10 categorii de pets: Aquatic, Beast, Critter, Dragonkin, Elemental, Flying, Humanoid, Magic, Mechanical, si Undead. Fiecare dintre acestea are avantaje si dezavantaje contra altor categorii, precum si un bonus pasiv. Acest lucru este bine de stiut, pentru a pregatii tacticile necesare in a castiga luptele mai usor.


Categorii la Battle Pets





Din fericire, sursa (warcraftpets.com) vine cu un tabel util:

Aici se pot vedea diferitele categorii la Battle Pets:




Pe partea stanga avem categoriile avantajate la atac, iar pe dreapta categoriile avantajate la aparare:




Bonusuri Pasive:
Fiecare categorie vine cu anumite bonusuri pasive, care au un impact decisiv, si pot schimba infrangerea in victorie.


Aquatic: Durata la DoTs este redusa cu 50%
Beast: 25% damage mai mare cant ai mai putin de 50% viata.
Critter: imunitate la efectle root, stun, sleep.
Dragonkin: Dupa ce viata oponentului scade sub 50%, Dragonii dau 50% damage ca bonus.
Elemental: Acestia ignora efectele negative de tip Weather ale unor pets.
Flying: 50% extra speed cand au mai mult de 50% viata.
Humanoid: regenereaza 4% din HP daca au reusit sa dea damage in runda lor.
Magic: nu pot primii mai mult de 35% din totalul HPului lor ca damage intr-un singur atac.
Mehcanical: inviu la viata cu 20% viata, o singura data pe lupta.
Undead: se reintorc la viata ca "immortal" dupa ce sunt omorati.



9. Capturarea de Pets Salbatici:
Majoritatea companionilor salbatici pot fi capturati. Pentru a realiza acest lucru, trebuie sa il duceti pana la minim 35% viata, dar sa nu il omorati. Atunci folositi abilitatea TRAP cand apare. Aceasta abilitate va consuma tura. De asemenea daca un Pet nu se gaseste in Pet Journal, atunci acesta nu poate fi capturat. Exista sansa ca Trap sa dea gres. Dar pe masura ca tot incercati sa capturati, sansele de reusita vor creste.





10. Organizarea Colectiei de Pets:
Exista peste 250 de pets unici gata de a fi capturati, iar acest lucru va duce in timp la un real "deranj" in colectia voastra. Acest lucru se poate repara, dar tineti minte ca limita totala de pets (cu duplicati desigur) este de 1000, si puteti avea maxim 3 pets de acelasi fel, iar la unii doar 1 singur.



Cele 2 moduri pentru a face curatenie in colectie sunt Release si Cage a pet.
Release inseamna sa ii dati drumul la pet inapoi la salbaticie. Caging a pet in schimb il plaseaza intr-o cusca, transformandu-l intr-un item, ce poate fi facut cadou, sau vandut la AH. Retineti ca daca ii dati Cage, atunci petul isi va pastra nivelul si toate atributiile avute.



11. SURSE, link-uri si alte lucruri utile:
Aceste ghid nu este creatia mea, eu doar am adunat informatiile si le-am amplasat pe toate intr-un singur loc.

SURSE PRINCIPALE: Warcraftpets.com (90% din informatii vin de acolo, sincera sa fiu), si WoW Freakz database
Alte surse: Wowhead (diverse ghiduri), Top 20 WoW Battle Pets
ADDONS pentru Battle Pets: Curse.com Addons

Pet Tracker - tool designed to help all kinds of trainers in their pet tracking and battling duties. Currently, it:
- Displays the locations of all pets, stables and tamers on the world map.
- Tracks your progress of catching pets in your current zone.
- Shows the rarity of pets in battle and warns you of upgrades.
- Exposes pet breeds in combat, the journal and tooltips.
- Determines and displays all your enemies abilities as you fight.
- Provides a journal of all tamers and their teams.

Collect me - Collect Me keeps track of your mounts, companions, titles, toys and followers in the game and can show you what mounts, companions, titles and toys you're missing with additional information on where to get them. It can also summon companions and mounts randomly from a user defined list.

Pet Journal Enhanced - one of the best addons on this list, it can:
- Hide pets by right clicking on their entry in the Pet Scroll List and select Hide/Show. A red circle with a slash thru it will appear over the pet.
- To hide these pets, uncheck 'show user hidden pets' in the miscellaneous filter menu.
- Pets now show the their predicted Level 25 stats in the pet card.
- For both breed information and level 25 stat prediction; Grey text indicates a low confidence in the prediction. Gold text indicates strong confidence
- Pet names are colored by their rarity.
- Shows each pets rarity in its border in the pet journal list for non wild pets.
- Shows each pets specialization is the pet journal list as an icon showing their highest stat. Now you know at a glance if your pet is tanky, speedy, or powerful.

PetBattleMaster - See the details of your and your opponent's pets in a tabbed view. You get a notification if the enemy pet is missing in your collection or if it has a higher quality than your existing one.

Pokemon Trainer - Pokemon Trainer (PT) was the very first pet battle related addon for World of Warcraft on Curse and is your individual combat helper when it comes to pet battles. It is completely overhauled and rewritten. Choose between the next-generation or the old combat display and start duelling until your keyboard catchs fire.





Surse video utile:
Pet Battles - Beginners guide
https://youtube.com/watch?v=pfbuI84FrIw:



Top 25 Pets to level to level 25
https://youtube.com/watch?v=78oIjjrd6JU:



Leveling Battle Pets quickly
https://youtube.com/watch?v=htaK2-zFVGU:



All Tier 1 Battle Pets
https://youtube.com/watch?v=Uv0ZIgVYim4:



WoW Battle Pets Youtube guides (channel)
https://www.youtube.com/channel/UC4B6SokqkZ-Sg5ofLBWdG0Q






Nu uitati ca acesta este doar un joc, si ca scopul este de a va distra. Daca ati gasit acest ghid util, va rog doar sa imi lasati un comentariu, sa ii dati like, sau sa imi adresati intrebari! -



Pentru cei ce au citit intreg ghidul, poftiti acest mic achievement din partea casei:




Last edited by Ventress90 on 11-01-2016, 10:56:56; edited 2 times in total
9 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Wedinn

[Retired]



Status: Offline
(since 27-03-2023 16:11)
Joined: 29 Dec 2013
Posts: 1962, Topics: 35
Location: Romania

Reputation: 272.6
Votes: 17

 
Post Posted: 15-09-2015, 20:10:13 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Foarte bun ghidul, dar ai scris gresit "enthusiast". -

Wedinn
Former Game Master & Discord Community Manager
(January 2017 - February 2018)

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Ventress90

[Assasin]



Status: Offline
(since 09-10-2017 00:02)
Joined: 06 Jul 2015
Posts: 4044, Topics: 132
Location: Somewhere

Reputation: 1379.5
Votes: 105

Post Posted: 15-09-2015, 21:17:58 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Mersi ca mi-ai spus, am reparat ^_^


| The COMPLETE Rogue PvE guide | Legendary Cloak Questline - GUIDE |

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
k0s

[Freakz Admin | Dev]



Status: Offline
(since 24-09-2022 11:04)
Joined: 29 Jan 2010
Posts: 6071, Topics: 354
Location: Romania

Reputation: 103251
Votes: 222

Post Posted: 20-09-2015, 13:28:13 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Frumos guide, bravo
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
TheBigShot

[Mentally Stable]



Status: Offline
(since 25-11-2019 21:10)
Joined: 20 Sep 2015
Posts: 171, Topics: 6
Location: Pitesti

Reputation: 142.2
Votes: 7

Post Posted: 20-09-2015, 13:34:13 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Guide foarte bun, felicitãri!
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
sorrowknight

[KING of ANARCHY]



Status: Offline
(since 17-12-2020 20:06)
Joined: 28 May 2015
Posts: 52, Topics: 15
Location: Romania

Reputation: 82.8
Votes: 3

     
Post Posted: 20-09-2015, 16:49:02 | Translate post to: ... (Click for more languages)

BRAvo pt ghidaj, congrats! next time show us some action -


0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Ventress90

[Assasin]



Status: Offline
(since 09-10-2017 00:02)
Joined: 06 Jul 2015
Posts: 4044, Topics: 132
Location: Somewhere

Reputation: 1379.5
Votes: 105

Post Posted: 23-09-2015, 14:45:18 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Mersi. Probabil o sa fac cateva filmulete, dar asta dupa ce cresc mai multi pets la level 25 -


| The COMPLETE Rogue PvE guide | Legendary Cloak Questline - GUIDE |

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Nayty

[The Ashbringer]



Status: Offline
(since 30-09-2018 12:02)
Joined: 19 Oct 2011
Posts: 978, Topics: 121
Location: Romania

Reputation: 343.8
Votes: 51

  Battletag: postrow.ID_BATTLE_NET} 
Post Posted: 23-09-2015, 17:00:15 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Frumos ghid. Felicitari.


1 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Ventress90

[Assasin]



Status: Offline
(since 09-10-2017 00:02)
Joined: 06 Jul 2015
Posts: 4044, Topics: 132
Location: Somewhere

Reputation: 1379.5
Votes: 105

Post Posted: 23-09-2015, 22:07:23 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Multumesc frumos! Dati share si celor care acum incep sa faca pet battles -


| The COMPLETE Rogue PvE guide | Legendary Cloak Questline - GUIDE |

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
radut

[Mentally Stable]



Status: Offline
(since 16-06-2021 20:39)
Joined: 31 Jan 2011
Posts: 98, Topics: 14
Location: Bucuresti

Reputation: 102.4
Votes: 8

 
Post Posted: 23-01-2016, 20:45:07 | Translate post to: ... (Click for more languages)

thx

Eroinastar - ww monk
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Gogumen

[Mentally Stable]



Status: Offline
(since 09-07-2017 14:18)
Joined: 13 Sep 2016
Posts: 39, Topics: None
Location: Romania

Reputation: -65.5
Votes: 3

Post Posted: 11-04-2017, 14:33:54 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Tare pet dar nu-l inteleg
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash  


The time now is 29-03-2024, 16:37:48
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x