User
Pass
2FA

Animalul care nu moare niciodatã

This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Science
Author Message366
GabrielDrunk

[classy]

Status: Offline
(since 15-12-2024 11:38)

Votes: 296

Post Posted: 20-01-2016, 13:53:02 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Animalul care nu moare niciodatã. Celulele lui se divizeazã la nesfârºit ºi nu-ºi pierd niciodatã capacitatea de reproducere. FOTO+VIDEO

Un nou studiu a constatat cã Hydra - fusiformã, care este un polip de apã dulce, poate trãi pentru totdeauna, aparent, fãrã îmbãtrânire.

Un mit antic grecesc vorbeºte despre Hydra. În percepþia anticilor, Hydra era un monstru cu multe capete cãruia îi creºteau alte douã capete în locul unuia pierdut. Potrivit noilor studii, Hydra, spre deosebire de cele mai multe specii multicelulare, nu prezintã niciun semn de deteriorare cu vârsta.

"Am început experimentul pentru cã am avut intenþia de a dovedi faptul cã Hydra nu poate scãpa de îmbãtrânire. Propriul meu merit mi-a demonstrat cã am greºit - de douã ori", a declarat cercetãtorul Daniel Martinez, un biolog de la Colegiul Pomona din SUA.

Hydra reprezintã un grup de nevertebrate care aratã ca niºte tuburi mici cu tentacule proeminente la un capãt. Ele cresc doar aproximativ 10 mm lungime ºi se hrãnesc cu microoganisme acvatice mai mici decât ea.

Hydra este cunoscutã pentru capacitatea de regenerare. Cele mai multe dintre celulele corpului lor sunt celule stem . Aceste celule sunt capabile de diviziune continuã. La om, aceste celule "atotputernice" sunt prezente doar în primele zile ale dezvoltarii embrionare. Hydra, prin contrast, îºi reînnoieºte în mod constant corpul cu celule noi”, afirmã Martinez.

Studiul a implicat crearea de insule mici de paradis pentru 2.256 de hydre. Cercetatorii au vrut sã creeze animalelor condiþii ideale, ceea ce însemna cã fiecãrei hidre i-a fost oferit câte un vas individual, iar apa li se schimbaã de 3 ori pe sãptãmânã.

Peste opt ani (cât a durat experimentul), cercetatorii nu au descoperit nici o dovadã de îmbãtrânire. Ratele de deces, însã, au avut loc constant: câte 167 de hydre pe an, indiferent de vârstã. (Animalele studiate, cele "mai vechi", au fost clone ale hydrelor ce aveau aproximativ 41 de ani. Deºi studiul a durat numai 8 ani, unele exemplare au fost biologic mai vechi, deoarece acestea au fost clone genetice.) Cât despre fertilitate, capacitea de reproducere a rãmas neschimbatã pentru 80 la sutã din populaþia de hydre de-a lungul timpului. Restul de 20 la sutã au pierdut din fertilitate, oamenii de ºtiinþã considerând cã asta s-a întâmplat din cauza condiþiilor de laborator.

"Eu cred cã un individ Hydra poate trãi pentru totdeauna în condiþiile potrivite. În condiþiile diferite de cele din laborator, boala, prãdãtorilor ºi contaminarea apei ucide populaþia de hydre înainte ca acestea sã-ºi poatã realiza imortalitatea. Sper acest studiu sã ajute oamenii de ºtiinþã pentru a cerceta mai profund nemurirea, iar aceste animale sã ajute la dezlegarea misterului îmbãtrânirii", a declarat Martinez.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=85&&v=GRNVc2xC2O0

0 0

Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Science  

The time now is 17-05-2025, 09:39:21
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

I forgot my password