Existing user? Sign in
Sign up
Games
Servers
Useful
User
Pass
2FA
Apentice...
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Health zone
Author
babyjustkill
[Banned user]
Status: Offline
(since 23-11-2013 20:11)
,
Topics: 135
Votes
: 160
Posted: 22-01-2013, 15:35:34
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
am o problema pe data de 7.01.2013 mi sa facut rau in timp ce mancam iar dupa o zi ma inceput a durea de partea dreapta adica la apentice... dupa 2 saptamani la sc a inceput a ma intepa si apoi nu sa mai oprit si am mers la medic-ul de familie si mia zis sa iau no-spa, am luat 2 pastile ieri si una azi inainte de a merge la scoala iar la ora 12(azi) iara ma intepat si am mers la doctor si a zis ca sa fac analize si ca poate trb sa ma opereze daca nu ies bune analizele...
as vrea sa stiu cum e operatia aia, ce iti face, daca te adoarme sau nu si daca trb sa iau cv tratament dupa operatie?
0
0
Back to top
BucovinA
[cristake-]
(since 29-01-2019 19:20)
,
Topics: 28
Votes
: 15
Posted: 24-01-2013, 20:51:34
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
babyjustkill wrote:
am o problema pe data de 7.01.2013 mi sa facut rau in timp ce mancam iar dupa o zi ma inceput a durea de partea dreapta adica la apentice... dupa 2 saptamani la sc a inceput a ma intepa si apoi nu sa mai oprit si am mers la medic-ul de familie si mia zis sa iau no-spa, am luat 2 pastile ieri si una azi inainte de a merge la scoala iar la ora 12(azi) iara ma intepat si am mers la doctor si a zis ca sa fac analize si ca poate trb sa ma opereze daca nu ies bune analizele...
as vrea sa stiu cum e operatia aia, ce iti face, daca te adoarme sau nu si daca trb sa iau cv tratament dupa operatie?
1. Doctorul tau cred ca e cam batut in cap, trebuia sa te trimita la urgente la ce simptome ai avut.
2. Operatia de apendice nu doare, stiu ca acum 3 ani cand m-am operat eu mi-a facut anestezie totala, iar cand m-am trezit simteam doar o usturatura cand ma miscam(doar in prima zi), iar apoi timp de vreo 3 saptamani nu ai voie sa faci efort, mai deloc. O sa doara mai mult dupa daca nu respecti prescriptiile medicului.
0
0
Back to top
zaku
[Freakazoid]
(since 04-05-2013 17:38)
,
Topics: 68
Votes
: 7
Posted: 30-01-2013, 01:45:22
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Nu cred ca o sa doara operatia (nu am facut inca si sper sa nu fac
) , dar din cate am vazut trebuie sa stai pe bara cu efortu' vreo 3 saptamani.Am avut o fata la mine in clasa in care a facut operatia , apoi nu prea a respectat prescriptiile medicului si a cam facut efort si a facut infectie la operatie .
0
0
Back to top
darkacee-.-
[☆☆☆]
(since 08-04-2014 05:06)
,
Topics: 104
Votes
: 18
Posted: 25-03-2013, 15:42:21
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Nu doare , stai calm
.
0
0
Back to top
Loveheal
[ATN Attax]
(since 17-03-2024 03:51)
,
Topics: 406
Votes
: 572
Posted: 02-04-2013, 09:55:50
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
eu am avut apendicita la 3 ani...nu cred ca e mare lucru , nu imi mai amintesc
0
0
Back to top
Cm.PuNky
[370HSSV 0773H]
(since 16-04-2025 18:14)
,
Topics: 382
Votes
: 729
Posted: 10-04-2013, 02:05:59
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Nu se manca nimic cu 24 ore inainte de orice operatie in cavitatea abdominala si atunci ti se poate face anestezie totala.
Operatia de apendicita se face mai rar sub anestezie generala. Se poate face cu anestezie locala. dar cel mai frecvent se face cu rahianestezie, vei fi amortit de la jumatate in jos si vei fi tot timpul constient, fara sa simti nimic si fara sa vezi nimic.
Perioada de recuperare dupa operatia de apendicita poate dura pana la cateva saptamani. In acest timp, medicul poate recomanda:
- evitarea activitatilor fizice intense - Daca apendicectomia a fost facuta laparoscopic, se va limita perioada de activitate intensa cel putin cinci zile dupa operatie. Daca interventia chirurgicala a fost deschisa se va limita perioada de activitate intre 10-14 zile dupa operatie. Adresati-va medicului pentru a va informa cand puteti reveni la activitatea normala.
- sustinerea abdomenul atunci apare tusea - este posibil sa apara dureri abdominale atunci cand tusiti, radeti sau faceti alte miscari similare. Se va aseza o perna peste abdomnen si se va aplica o presiune usoara inainte de a face aceste miscari.
- se va contacta medicul in cazul in care calmantele nu isi fac efectul. Durerea implica un stres suplimentar asupra organismului si incetineste procesul de vindecare.
- reluati activitatile zilnice doar cand va simtiti pregatiti - incepeti lent si cresteti treptat ritmul activitatior, cu plimbari scurte.
- odihniti-va si dormiti atunci cand va simtiti obositi - pe masura ce corpul se vindeca s-ar putea sa va simtiti mai somnolenti ca de obicei. Odihniti-va cand simtiti nevoia.
Cere sfatul medicului privind reintoarcerea la scoala sau la locul de munca. Copiii se pot reintoarce la scoala la aproximativ o saptamana dupa apendicectomie, desi in cazul acestora trebuie reduse sau evitate activitatile sportive (sau intense) timp de o luna de la interventia chirurgicala.
Inspirat de pe google de pe un site de specialitate!
~Iert dar nu uit~
Life is movement. Once you stop moving, you're dead. Choose life.
- Eugen Sandow
0
0
Back to top
sHoTeR
[þig]
(since 30-04-2018 22:10)
,
Topics: 104
Votes
: 28
Posted: 15-04-2013, 20:05:48
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Am fost si eu la spital in legatura cu asta, dar oricum era sa ma opereze medicu ala de c**** , fara analize, fara nimic. Te doare burta? Nu. Ok, pregateste-te sa te operam.
"Usually, when you are the absolute best.
You get hated the most"
0
0
Back to top
Topic locked
Topic is closed, you cannot post any messages in it anymore
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->