User
Pass
2FA
 
 

Cornulete bicolare cu ciocolata

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message198
Noah

[MMA Fighter]



Status: Offline
(since 16-01-2017 03:04)
Joined: 27 Feb 2016
Posts: 213, Topics: 91
Location: Neverland

Reputation: 72.9
Votes: 17

 
Post Posted: 01-03-2016, 21:26:12 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Ingrediente

~550 g faina
7 g drojdie uscata
250 ml lapte
100 g unt
2 linguri ulei
100 g zahar
coaja de lamaie Finesse
1/2 lingurita sare
1 lingura cacao
16 patratele ciocolata cu lapte pentru umplutura
nuca de cocos pentru finisat
Pentru uns:
1 lingura de miere
1 lingura zahar
cateva linguri apa
Mod de preparare Cornulete bicolore cu ciocolata:

Intr-o craticioara punem laptele la incalzit, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget. Punem untul, zaharul, sarea si coaja de lamaie si amestecam.

Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata. Facem o adancitura in faina, punem laptele si uleiul si incepem sa framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul. Framantam putin cat sa scoatem aerul din aluat si-l impartim in 2 parti egale. In una dintre ele incorporam cacaoa, framatand bine-bine.

Aluatul se poate prepara si la masina de paine
In functie de tipul de faina folosit mai adaugati putina faina daca aluatul este prea moale sau putin lapte daca este prea vartos
Cele doua bucati de aluat se intind sub forma de foaie rotunda, groase de cca 0,5 cm. Le punem una peste alta si cu un cutit bine ascutit taiem cercul sub forma de raze. Vom obtine 16 triunghiuri. Punem cate-un patratel de ciocolata pe baza fiecarui triunghi si rulam.

Punem cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt si lasam la loc caldut, sa creasca. Punem tava la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca jumatate de ora, pana cornuletele se rumenesc usor.

Intre timp preparam un sirop din miere, zahar si putina apa. Incalzim pana siropul ajunge la punctul de fierbere si mierea si zaharul se topesc.

Cu acest sirop ungem bine cornuletele calde, dupa care le tavalim prin nuca de cocos.

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 13-08-2025, 19:06:05
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password