User
Pass
2FA
 
 

Lasagna cu ciuperci

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message162
scipioaa

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 18-12-2021 07:57)
Joined: 29 Dec 2014
Posts: 10134, Topics: 1804
Location: Romania

Reputation: 1658.2
Votes: 601

Post Posted: 20-01-2016, 21:36:30 | Translate post to: ... (Click for more languages)




Ingrediente
9 foi de lasagna (depinde cat e de mare vasul)
Pentru umplutura:
500 g ciuperci Champignon brune
~250 g ciuperci Pleurotus
1 ceapa mare
1 capatana mica de usturoi
sare si piper
3 linguri parmezan
Pentru sosul Bechamel:
50 g unt
1 lingura faina
300 ml lapte
sare si piper
nucsoara
In plus:
parmezan pentru presarat deasupra
Mod de preparare Lasagna cu ciuperci:
Ciupercile se toaca marunt, la fel si ceapa.

Ciuperci tocate

Punem ceapa la calit in cateva linguri cu ulei de masline. Cand s-a inmuiat putin adaugam ciupercile. Amestecand din cand in cand tinem pe foc pana ciupercile se inmoaie si scade toata zeama lasata de acestea. Saram si piperam dupa gust, adaugam usturoiul pisat si parmezanul. Omogenizam si lasam sa se racoreasca.

Ciuperci calite

Intre timp preparam si sosul Bechamel. Untul il topim la foc mic, apoi adaugam faina si amestecam repede, sa nu se formeze cocoloase. Turnam laptele rece si omogenizam. Condimentam dupa gust cu sare, piper si nucsoara si fierbem pana sosul ajunge la consistenta dorita. De preferat ar fi ca sosul sa fie mai lichid, nu foarte gros.

Intr-un vas termorezistent uns cu ulei punem un strat de foi de lasagna (nefierte), punem un strat de sos Bechamel, apoi unul de ciuperci.

Lasagna cu ciuperci

Repetam operatiunea pana terminam ingredientele, ultimul strat fiind de foi pe care le ungem din nou cu sos Bechamel si presaram cu parmezan din belsug.

Vasul in care am preparat lasagna nu era foarte inalt si nu mi-a permis sa fac decat 3 straturi de foi, dar voi puteti pune si 4
Dam vasul la cuptor la foc mediu pana se rumeneste frumos deasupra si foile sunt moi (se incearca cu o furculita).

Se lasa sa se racoreasca si se portioneaza dupa dorinta.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 24-08-2025, 11:48:23
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password