Existing user? Sign in
Sign up
Games
Servers
Useful
User
Pass
2FA
Musaca de dovlecei
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
Author
Message
80
scipioaa
[Wicked Sick]
Status: Offline
(since 18-12-2021 07:57)
Joined: 29 Dec 2014
Posts: 10134
,
Topics: 1804
Location:
Romania
Reputation:
1658.2
Votes
: 601
Posted: 20-01-2016, 21:33:55
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Ingrediente
Pentru un vas 20/20 cm:
2 dovlecei marisori
50 g cascaval ras
1 ou
sare si piper
fulgi de ardei iute
frunze de patrunjel si busuioc
Pentru umplutura:
~300 g piept de curcan
1 ceapa mare
2 rosii mari de gradina
1 ardei kapia
1 capatana usturoi
frunze de patrunjel
sare si piper
Pentru sosul Bechamel:
50 g unt
1 lingura faina
300 ml lapte
sare
putina nucsoara
In plus:
~100 g cascaval ras
Mod de preparare Musaca de dovlecei:
Dovleceii se curata de coaja, se scobesc de seminte cu ajutorul unei lingurite si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se presara cu putina sare si se lasa deoparte cateva minute, pana isi vor lasa zeama. Stoarcem bine de zeama presand razatura de dovlecei intre palme.
Punem intr-un castron, apoi adaugam cascavalul ras, oul, sare si piper, fulgii de ardei iute si verdeturile tocate. Amestecam bine compozitia pana devine omogena. Compozitia o vom imparti in doua parti.
Umplutura:
Ceapa tocata marunt o calin in cateva linguri de ulei. Cand s-a inmuiat adaugam rosiile si ardeiul kapia pasate si lasam sa se calesca putin impreuna. Adaugam apoi pieptul de curcan tocat si amestecam pana carnea se albeste si se desface. Lasam sa fiarba la foc domol pana scade toata zeama din tigaie. Saram si piperam dupa gust, adaugam usturoiul pisat si verdeata tocata.
Sos Bechamel:
Untul il topim la foc mic, adaugam faina si amestecam continuu, sa nu se formeze cocoloase. Turnam laptele rece, putin cate putin si amestecam pana incepe sa se ingroase. Daca se ingroasa prea tare mai adaugam lapte, trebuie sa avem un sos subtire. Condimentam dupa gust cu sare si nucsoara. Sosul obtinut il vom imparti in 3 parti aproximativ egale.
Intr-un vas termorezistent uns cu ulei punem jumatate din cantitatea de dovlecei. Nivelam frumos si acoperim cu un strat de sos Bechamel. Punem si compozitia de carne, un alt strat de sos Bechamel si restul de dovlecei. La final punem sosul Bechamel ramas si cascavalul ras.
Musaca de dovlecei
Dam vasul la cuptor la foc mediu pana musacaua se rumeneste frumos deasupra.
Se serveste calda. E buna si rece, caz in care se va putea felia frumos.
Musaca de dovlecei
Pofta buna! 😉
0
0
Back to top
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
The time now is 24-08-2025, 02:17:48
Copyright info
Based on phpBB
ro
/
com
B
Login
I forgot my password
World of Warcraft
Login for more...
Download WoW 7.3.5
Misc
eSports
Achievements
Buy reputation with votes
Reputation trades
Forum rules
Ban list
Members list
User guide (FAQ)
World of Warcraft
View details