User
Pass
2FA
 
 

Piftie de cocos

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message149
Freakz*DuLceTeL

[S3X*p3rMaN3nTy; x ]



Status: Offline
(since 09-04-2022 10:29)
Joined: 27 Jun 2015
Posts: 15862, Topics: 2099
Location: TG-Mures

Reputation: 964.9
Votes: 668

     
Post Posted: 20-07-2016, 10:24:09 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Piftie de cocos

Ingrediente
Piftie de cocos
1 cocos de casa
3 aripi pui sau 4 labe pui
1 ceapa
1 foaie dafin
1 lingurita piper boabe
4 catei usturoi (sau dupa gust)
sare
Pentru decor
1 ou fiert
patrunjel
boia dulce
Preparare
Piftie de cocos
Cocosul se transeaza bucati. Se spala bine carnea cu apa rece. Eu folosesc si cateva aripi (sau labe) in plus, pentru o inchegare mai sigura.
Se pune carnea intr-un vas si se toarna desupra apa care fierbe, ca sa se opareasca carnea. Lasati sa stea 10 minute. Scurgeti apa.
Asezati carnea intr-o oala incapatoare. Acoperiti cu apa rece cat sa treaca cu cativa cm. Adaugati ceapa, dafinul si piperul.
Fierbeti la foc mic, supa abia sa bolboroseasca ici colo, timp de 4 ore. Nu lasati supa sa fiarba in clocote mari, caci se va tulbura. La inceput spumati bine supa si cand scade, stergeti marginea oalei de impuritati. Dupa 2 ore de fiert adaugati 1 lingurita de sare.
Dupa 4 ore de fiert, verificati supa astfel: puneti cateva linguri intr-un vas mic si dati la congelator cateva minute. Verificati apoi ca supa sa fie vascoasa si lipicioasa. Daca e asa, piftia e gata, se va inchega. Daca nu, va trebui sa o mai fierbeti pana devine asa. Dupa 4 ore insa ar trebui sa fie ok.
Strecurati supa printr-o sita si retineti carnea separat.
Striviti cateii de usturoi si adaugati treptat din pasta de usturoi in supa strecurata. Amestecati, lasati 1 minut si gustati. Supa trebuie sa aiba un gust fin, placut de usturoi, dar sa simtit si gustul supei. Adaugati pasta de usturoi pana e pe gustul vostru de usturoiata. Eu am adaugat 1 lingurita pasta de usturoi. Cand faceti acest pas, gustati supa si de sare si adaugati daca simtiti ca e nevoie. Lasati sa stea supa 5 minute cu usturoi, sa se infuzeze.
Puneti 4 straturi de tifon intr-o sita asezata deasupra unui vas. Strecurati inca o data supa (se vor retine impuritatile mici si bucatile de usturoi).
Urmeaza degresarea supei. Cea mai simpla si rapida metoda, pe care eu o folosesc in asemenea momente, este degresarea cu un servetel de bucatarie. Procedati astfel: luati doua servetele de bucatarie si suprapuneti-le. Asezati-le apoi deasupra supei, cat sa se imbibe usor de supa la suprafata. Veti vedea grasimea galbena cum se aduna pe servetel. Prindeti servetelul de capete si ridicati-l usor, mutandu-l intr-o farfurie (fara sa strangeti sau sa stoarceti). Repetati acest pas de 3-4 ori, ca sa se degreseze supa cat mai bine.
Dezosati carnea si taiati-o bucati.
In boluri ceramice asezati bucati de carne intr-o parte (avand grija sa puneti din fiecare parte a cocosului: cateva fasii din pulpa, din piept, de pe aripi...). In cealalta parte asezati cate un fir de patrunjel si 1-2 felii de ou fiert. Turnati incet supa peste ele.
Acoperiti vasele cu folie si dati-le la frigider peste noapte, pentru a avea timp sa se inchege.
La servire, presarati boia dulce peste carne.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 03-08-2025, 03:52:13
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password