User
Pass
2FA
 
 

Placinta cu spanac

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message103
scipioaa

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 18-12-2021 07:57)
Joined: 29 Dec 2014
Posts: 10134, Topics: 1804
Location: Romania

Reputation: 1658.2
Votes: 601

Post Posted: 20-01-2016, 22:36:54 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Pentru aluat:

~300 ml lapte
150 g faina integrala
350 g faina alba
10 g drojdie uscata
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
2 linguri ulei de masline

Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putin lapte caldut. Lasam cateva minute la dospit.

Punem faina intr-un castron, facem o gaura in mijloc si adaugam sarea, uleiul, restul de lapte si maiaua. Framantam un aluat elastic si nelipicios, acoperim vasul si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Pentru aluat se poate folosi si masina de maine, programul de framantare si dospire.

Intindem aluatul in tava (20/30 cm) unsa cu ulei si tapetata cu faina, ridicandu-l putin si pe marginea tavii.

Nu puneti stratul de aluat foarte gros, caci va mai creste la copt. Daca va ramane ceva aluat puteti face niste turte delicioase.

Pentru umplutura:

200 g mozzarella
200 g telemea
1 ou
3 linguri iaurt gras
4 catei usturoi
spanac, dupa gust
sare si piper

Intr-un castron amestecam mozzarella si telemeaua date pe razatoarea cu ochiuri mari. Adaugam oul, iaurtul, usturoiul pisat, spanacrul tocat si condimente dupa gust. Amestecam pana compozitia se omogenizeaza.

Daca mai este necesar se mai poate adauga putin iaurt.

Turnam compozitia peste aluatul din tava si dam la cuptor la foc mediu, pentru vreo 40-50 de minute, pana umplutura prinde crusta deasupra si incepe sa se rumeneasca.

Se lasa sa se racoreasca in tava, apoi se portioneaza dupa dorinta.


Cu aceasta reteta voi participa la provoarea lunii mai „Dulce Romanei”, gazduita de Andreea-Elena.

Dulciuri fel de fel



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 15-08-2025, 03:33:23
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password