User
Pass
2FA
 
 

Placinta-floare cu carne

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message114
scipioaa

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 18-12-2021 07:57)
Joined: 29 Dec 2014
Posts: 10134, Topics: 1804
Location: Romania

Reputation: 1658.2
Votes: 601

Post Posted: 20-01-2016, 21:31:54 | Translate post to: ... (Click for more languages)




Ingrediente
Pentru aluat:
200 ml lapte
50 ml apa
2 linguri ulei
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
7 g drojdie uscata
~500 g faina
Pentru umplutura:
~300 g piept de curcan
cateva ciuperci champignon brune
1 ceapa
400 ml suc de rosii (facut de mine, ca sa ma laud 😀 )
1 capatana usturoi
2-3 linguri parmezan ras
sare si piper
patrunjel si busuioc
Pentru finisat:
1 galbenus
2-3 linguri lapte
seminte de in si susan
Mod de preparare Placinta-floare cu carne:
Aluat:

Punem faina intr-un castron si o amestecam cu zaharul, sarea si drojdia uscata. Laptele caldut il amestecam cu uleiul si apa, apoi turnam incet peste faina. Framantam un aluat omogen si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit mai adaugam daca este necesar putin lapte daca aluatul este prea vartos sau putina faina daca aluatul este moale si lipicios. Acoperim cu un prosop curat si lasam la dospit la loc caldut pana isi dubleaza volumul.

Aluatul se poate prepara si la masina de paine.
Umplutura:

Ceapa tocata marunt o calim in cateva linguri de ulei. Cand s-a inmuiat adaugam sucul de rosii si lasam la foc mediu pana incepe sa fiarba. Adaugam apoi pieptul de curcan si ciupercile tocate si amestecam pana carnea se albeste si se desface. Lasam sa fiarba la foc domol pana scade toata zeama din tigaie. Saram si piperam dupa gust, adaugam usturoiul pisat si verdeata tocata. Dam deoparte si lasam sa se racoreasca.

Daca vreti o compozitie mai „legata” ceea ce este si indicat puteti adauga un ou in compozitia racita
Aluatul crescut il rasturnam pe masa usor infainata si il impartim in 2 parti ce le vom intinde cu sucitorul in foi de cca 0.5 cm grosime. Punem una din foi in tava mare de aragaz, tapetata cu hartie de copt. Repartizam umplutura pe toata suprafata aluatului, presaram cu parmezan, apoi acoperim cu cea de-a doua parte de aluat si presam bine marginile.

Aici ar fi trebuit ca umplutura sa fie repartizata doar pe mijlocul si pe marginea aluatului. Eu am ales varianta cea mai usoara -
Cu ajutorul unui bol trasam mijlocul placintei, apoi cu un cutit bine ascutit taiem aluatul in raze, incepand de la cercul din mijloc. Luam apoi fiecare raza in parte si o rasucim, de atatea ori de cate ne permite aluatul si umplutura.

Placinta cu carne

Ungem placinta cu galbenusul desfacut in cateva linguri de lapte si presaram cu seminte de in si susan. Lasam tava la loc caldut, pana aluatul creste putin. Dam la cuptor la foc mediu, pentru cca o ora, pana placinta se rumeneste frumos deasupra.

Se serveste calda cu sos de usturoi cu iaurt sau rece ca aperitiv.

Pofta buna! 😉



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 22-08-2025, 13:21:42
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password