User
Pass
2FA

Politica sau NU, Criza, Viitor
Go to page 1, 2  Next    

This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Discussions/Help
Author Message3195
Tr3z3gu3T

[Mentally Stable]

Status: Offline
(since 12-06-2019 13:16)

Votes: 14

Post Posted: 03-01-2011, 02:00:39 | Translate post to: ... (Click for more languages)

bantuind pe net la o ora tarzie (obisnuita pt mn) dau de urmatoarea chestie.... http://standard.money.ro/macro/2011-romania-ai-intrat-in-anul-mortii-14447.html

iup stiu ca suntem pe freakz.ro si majoritatea sunt minori dar totusi cica noi am fi viitorul tarii...
eu de mult am zis ca (din auzite) a fost mai bine pe vremea lu nea Nicu.... (nam prins perioada aceea) si ca revolutia de atunci a fost o greseala.
acum stau de vreo 2 ani de zile si tot zic anu asta vine iar vine iar si totusi nu apare...

voi ce parere aveti de ce se intampla in tara asta ?
si daca aveti ceva idei cam ce ati face sa scapam de sistemul asta, daca va deranjeaza bine inteles.

nu stiu as avea mai multe intrebari... dar deocamdata cred ca e de ajuns...

ce ziceti discutam?

eu unu pe vremea Vice City era o arma cu tinta gen [ ] cu aia as trage in familiile lor... pe ei i-as lasa in viatza.

0 0

Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
koltzu
[Banned user]

Banned

(since 24-10-2013 15:18)

Votes: 94

Post Posted: 03-01-2011, 03:04:33 | Translate post to: ... (Click for more languages)

:/ iar cititi posturi din astea si va speriati ca gainile? Da un prost cu diploma din gura si toti va alarmati, cul.

Mie 2010 mi-a fost unul dintre anii cei mai buni ai mei pe plan material, deci your point is invalid. Nu cred ca raman fara casa, telefon, laptop sau fara ceasul de pe mana in 2011.

0 0

Back to top
liq

[FC OÞELUL GALAÞI]

(since 27-09-2017 19:00)

Votes: 98

Post Posted: 03-01-2011, 03:07:00 | Translate post to: ... (Click for more languages)

tu vorbesti pentru tine koltzule, te doare-n %^& de restu. foarte tare.

@trezeguet, nu`i nimic bine ce se intampla in tara, tinand cont ca idiotii care o conduc, fura tara asta de rup, se imprumuta de bani, si ii platim noi, iar ei ii cheltuie pe ce?

Intelligence plus character - that is the goal of true education
dr. Martin Luther King jr.
0 0

Back to top
View user's profile Send private message
koltzu
[Banned user]

Banned

Post Posted: 03-01-2011, 03:14:04 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Ziceam doar ca e praf gandirea asta cu VAI MURIM CU TOTII DE FOAME HAI LE DAM FAMILIILOR ALORA IN CAP. Asa cum am putut s-o duc eu bine, membrul unei familii de clasa mijlocie, nu cred ca mor altii de pe aici de foame, dupa cum am vazut cat de smecheri sunt si cate arfe-si dau.

Asa-zisa 'revolutie' a fost prost-inteleasa impreuna cu democratia. 'Revolutia' asta a fost doar un prilej ca unii de la putere sa pice si sa se ridice altii, a fost furata, nu s-a facut asa tam-tam cum se urla pe la stiri ca se omorau pe strada & co. In oras la mine nu se stia decat ca s-a intamplat nus-ce de s-au revoltat astia prin alte parti ale tarii. Dupa ce s-a aflat ca 'vai revolutie libertate', s-au dus vreo 15 mosi in fata prefecturii si au inceput sa urle la cladirea goala, ca d'eh, sa fie patrioti si sa primeasca drepturi de revolutionar.

In Bucuresti s-au adus studenti de la academia militara ca sa 'protejeze' o cladire si i-au impuscat fortele militare de cum au coborat din autobuz, din ordinul aceluiasi grup care i-a si adus. Totul a fost o fatada cu o gramada de scapari. La un moment dat veneau camioane pline de sarbi prin sud-vestul tarii ca sa 'ajute la revolutie'.

Acum hai s-o dam toti ca era mai bine inainte. Daca era mai bine inainte de ce va treziti abia acum sa urlati? De ce n-ati facut-o acum 20 de ani, fix dupa?
De fapt da, stiu de ce, pentru ca abia erati/nu erati nascuti pe atunci!

0 0

Back to top
Tr3z3gu3T

[Mentally Stable]

(since 12-06-2019 13:16)

Votes: 14

Post Posted: 03-01-2011, 03:42:56 | Translate post to: ... (Click for more languages)

ma teoretic... si mia mers bine, ma simt mandru de cartieru in care stau .... m-a invatat un pic de viatza -

vorbim un pic de general daca vrei sa ne ajuti... mai exact de solidaritate si asa mai departe.... ca nu cred ca o sa ajungi batran si o sa iti convina sa iti taie niste ***** la cur pensia pentru care ai muncit o viatza intreaga.

ca sa nu mai spunem de taxe platite amp*lea pentru servicii medicale de tot rahatu si tvauri si bla bla fara rost.

si chiar as putea spune ca din cauza unora ca tine mr. koltzu merge tara asta asa -. mie sami mearga bine restu dai dreaqu cemi pasa

cat despre de ce nam facut atunci ce credeam ca e bine... e din cauza ca nu existam -

0 0

Back to top
koltzu
[Banned user]

Banned

Post Posted: 03-01-2011, 03:54:59 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Eram sigur ca se ajunge la ceva de genul 'DIN CAUZA PERVERSILOR CA TINE E TARA ASA DE -'.

Da, si eu exploatez sistemul, si eu imi creez legaturi si relatii cu institutii si persoane care or sa-mi fie de folos in viitor, si eu trag ca sa-mi fie mie si celor apropriati bine.

E alegerea ta daca preferi sa fii ipocrit ca restul prefacutilor care se dau sfinti si care abunda de solidaritate si grija fata de cel de langa el. [Se din primul post cata grija ai fata de altii cand spui ca ai prefera sa le omori familiile (adica oameni nevinovati) celor care conduc tara si sa-i lasi pe ei in viata (pai pe chestia asta ar face mass-media bani si ei tot ar ramane la conducere, smartalleck)]

Tu vorbesti de TVA si sunt sigur ca nici macar nu stii cum sa calculeaza, tu vorbesti de pensie si nici nu stii ce e ala punct de pensie, frumos rationament ai pe-acol btw.

0 0

Back to top
Levier
[Banned user]

Banned

(since 21-08-2012 11:57)

Votes: 126

Post Posted: 03-01-2011, 04:00:24 | Translate post to: ... (Click for more languages)

sunteti varza, toti trei, revin cu edit, am de scris o lucrare pe relatii internationale cu CoE.

insa pana atunci retineti. Democratie este ceva acolo, solidaritate nema, masuri economice proaste din plin. politica in mom. de fata e debandada, din pricina lipsei de oameni care sa aiba politica ca vocatie. inainte sa dati din clanta la ultima, luati o carte de-a lui weber, al de-i zic prietenii apropiati max si mai cititi.

also, articolul pe care te bazezi e si el varza.

0 0

Back to top
d1v1NEEE

[tzup-tzup]

(since 24-08-2018 10:07)

Votes: 44

Post Posted: 03-01-2011, 13:01:53 | Translate post to: ... (Click for more languages)

koltzu wrote:
Eram sigur ca se ajunge la ceva de genul 'DIN CAUZA PERVERSILOR CA TINE E TARA ASA DE -'.

Da, si eu exploatez sistemul, si eu imi creez legaturi si relatii cu institutii si persoane care or sa-mi fie de folos in viitor, si eu trag ca sa-mi fie mie si celor apropriati bine.

E alegerea ta daca preferi sa fii ipocrit ca restul prefacutilor care se dau sfinti si care abunda de solidaritate si grija fata de cel de langa el. [Se din primul post cata grija ai fata de altii cand spui ca ai prefera sa le omori familiile (adica oameni nevinovati) celor care conduc tara si sa-i lasi pe ei in viata (pai pe chestia asta ar face mass-media bani si ei tot ar ramane la conducere, smartalleck)]

Tu vorbesti de TVA si sunt sigur ca nici macar nu stii cum sa calculeaza, tu vorbesti de pensie si nici nu stii ce e ala punct de pensie, frumos rationament ai pe-acol btw.

sunt oameni care din cauza sistemului n-au avut parte de educatie ca sa poata sa aiba si eu un serviciu bun.

0 0

Back to top
Levier
[Banned user]

Banned

Post Posted: 04-01-2011, 05:13:00 | Translate post to: ... (Click for more languages)

d1v1NEEE wrote:
koltzu wrote:

sunt oameni care din cauza sistemului n-au avut parte de educatie ca sa poata sa aiba si eu un serviciu bun.

explica-mi cum e posibil si cum e vina sistemului asta care are 10 clase obligatorii, 12 clase gratuite, studii universitare gratuite si pana cand terminasem eu cel putin, dadea si o alocatie copchiilor din scoli.

0 0

Back to top
d1v1NEEE

[tzup-tzup]

Post Posted: 04-01-2011, 11:50:36 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Levier wrote:
d1v1NEEE wrote:
koltzu wrote:

explica-mi cum e posibil si cum e vina sistemului asta care are 10 clase obligatorii, 12 clase gratuite, studii universitare gratuite si pana cand terminasem eu cel putin, dadea si o alocatie copchiilor din scoli.

m-am referit ca sunt unii care nu au banii necesari pentru a intretine un copil in scoala, ii trebuie si lui haine,rechizite etc. nu vreau sa ne certam pe tema asta ca nu are rost

0 0

Back to top
tweetty

[Screwed Freak]

(since 20-09-2020 19:52)

Votes: 48

Post Posted: 04-01-2011, 14:35:00 | Translate post to: ... (Click for more languages)

d1v1NEEE wrote:
Levier wrote:
d1v1NEEE wrote:
koltzu wrote:

m-am referit ca sunt unii care nu au banii necesari pentru a intretine un copil in scoala, ii trebuie si lui haine,rechizite etc. nu vreau sa ne certam pe tema asta ca nu are rost

Îmi place când vã aud, sã nu uitãm de fondul clasei de plãtit, ajutorul pentru nevoiași, bani pentru petreceri, plecãri cu clasa( obligatoriu ), o alocație nu ajunge...Mai ales și rechizitele potrivite, un calculator pentru clasele avansate( vor avea teme pe calculator )... Deci costã ceva bani, nu e chiar gratuitã școala, doar intrarea pe poartã -

Un om inteligent rezolvã problema, un om ºi mai inteligent o evitã.

0 0

Back to top
koltzu
[Banned user]

Banned

Post Posted: 04-01-2011, 15:05:35 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Petrecerile, plecarile cu clasa sunt drepturi, nu obligatii. Ajutorul pentru nevoiasi nu cred ca tre sa-l platesti cand esti nevoias.

Recunoasteti ca toti faceti pe victimele dar cheltuielile vi le platiti din banii parintilor si mai vreti si bani de distractii gen petreceri sau excursii chiar daca va dati oropsiti.

Jur ca sunteti fix ca imbuibatii aia care ajung de sarbatori in spital din cauza ca au mancat/baut prea mult da' care urla ca nu mai pot ei de saraci ce sunt.

0 0

Back to top
d1v1NEEE

[tzup-tzup]

Post Posted: 04-01-2011, 15:11:20 | Translate post to: ... (Click for more languages)

koltzu wrote:
Petrecerile, plecarile cu clasa sunt drepturi, nu obligatii. Ajutorul pentru nevoiasi nu cred ca tre sa-l platesti cand esti nevoias.

Recunoasteti ca toti faceti pe victimele dar cheltuielile vi le platiti din banii parintilor si mai vreti si bani de distractii gen petreceri sau excursii chiar daca va dati oropsiti.

Jur ca sunteti fix ca imbuibatii aia care ajung de sarbatori in spital din cauza ca au mancat/baut prea mult da' care urla ca nu mai pot ei de saraci ce sunt.

ba tu nu intelegi? nu m-am referit la mine,la tine, la ala.

AM SPUS SUNT UNELE CAZURI,pareai mai inteligent

0 0

Back to top
koltzu
[Banned user]

Banned

Post Posted: 04-01-2011, 15:28:49 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Tu tot asa-mi pari, precum cel din avatarul tau.
FYI, eu ii raspundeam lui tweetty.

Se pune spatiu dupa virgula.

0 0

Back to top
Levier
[Banned user]

Banned

Post Posted: 05-01-2011, 00:16:59 | Translate post to: ... (Click for more languages)

tweetty wrote:
d1v1NEEE wrote:
Levier wrote:
d1v1NEEE wrote:
koltzu wrote:

Îmi place când vã aud, sã nu uitãm de fondul clasei de plãtit, ajutorul pentru nevoiași, bani pentru petreceri, plecãri cu clasa( obligatoriu ), o alocație nu ajunge...Mai ales și rechizitele potrivite, un calculator pentru clasele avansate( vor avea teme pe calculator )... Deci costã ceva bani, nu e chiar gratuitã școala, doar intrarea pe poartã -

fondul clasei nu e o chestie legala. nu vrei, nu platesti. da, sunt sigur ca se poate fiindca eu nu am platit. ajutor pentru nevoiasi? ce ma?
bani pentru petreceri? treaba ta, nu e o necesitate, plecarile nu sunt obligatorii. Calculatorul nu e obligatoriu. E folositor, nu e obligatoriu. Eu sunt in facultate si da, ma ajuta internetul o gramada ca imi gasesc usor resursele, dar pot si fara. singurul lucru la care chiar mi-a folosit a fost redactarea lucrarilor, dar pot face asta si cu o masina de scris daca n-am computer.

a stai, tu te referi sa ai cele mai frumoase caiete, cel mai tare computer si altele?
da, normal, alea costa bani, dar va ajuta cu ceva anume? ca tot nu va sporeste cu mare lucru notele, sunt sigur.

In liceu in cei 5 ani am folosit 11 caiete in total pentru toate materiile, toti cei cinci ani si n-am plans dupa altele. Computer am avut, mi-a folosit cat imi foloseste buzunarul de bricheta de la blugi. mai deloc.

Scoala e gratuita si toate instrumentele pentru a invata va sunt la dispozitie oricand si gratuit + ca exista ajutoare pentru copii defavorizati. A, vreti totul de-a gata, asta-i cu totul altceva.

Acum sa revin la ce s-a discutat mai intai ca am promis.
Am plecat de la teoria ca in vremea comunismului ar fi fost mai bine.
Hai sa facem o recapitulare cu aspecte pro si contra:
1. in toata perioada comunista, dat fiind faptul ca statul era centralizat si mediul privat lipsea cu desavarsire, statul putea controla toate locurile de munca si prin asta, in momentul in care absolveai o institutie erai trimis la munca unde gasea partidul necesar sa muncesti. Daca nu munceai si refuzai sa muncesti pentru o perioada mai lunga de timp (nu stiu exact cat, pana intr-un an, erai pasibil de puscarie)
+1 punct pentru statul comunist, asigura loc de munca, promova munca
- 1 punct pentru statul comunist, locul de munca nu era in orasul in care te nascusei de regula, faceai naveta ca boul 4 ore bucurestean fiind ca sa predai istorie in urziceni.
- 1 punct pentru statul comunist, daca aveai relatii, primeai loc la bucuresti, bucurestean fiind, asadar, sistemul incuraja coruptia.
2. Aveai loc de munca, castigai bani. +1 statul comunist.
in perioada 1958-1971, aveai ce cumpara cu banii aia. +1 statul comunist.
in perioada 1971-1987, aveai bani da nu prea aveai ce cumpara cu banii aia. -1 statul comunist
in perioada 1987-1989, aveai bani dar nu puteai sa-i folosesti, toate alimentele erau rationalizate si mancare o primeai pe baza de cartela, deobicei insuficienta (250 de grame de carne pe saptamana, 1l ulei pe saptamana). -1 statul comunist.
3. Libertatile civile erau ingradite.
in perioada 1946-1958, cam toate persoanele care erau suspectate de a fi inamici ai statului (termen foarte larg care insemna ca daca nu erai docent si obedient, erai inamic) au murit la canalul dunare-marea neagra (primul, care a fost neterminat), -1 statul comunist.
in perioada 1958-1965 era mai bine, dar in principiu fiindca toti aia importanti fusesera deja matrasiti la canal. nu se acorda puncte.
in perioada 1965-1971, perioada de libertati nebanuite pentru un regim comunist. +1 statul comunist.
in perioada 1971-1989, puteai fi luat de securitate pentru bancuri cu ceausescu. -1 statul comunist. (a se nota ca e vorba de o ferventa mai mare impotriva dizidentilor ce a venit ca progres normal in urma implementarii cultului personalitatii de tip chinez/nord-coreean dupa vizitele lui ceausescu in tarile cu pricina.)
4. Tanar insuratel de erai, primeai casa de la stat cu conditii avantajoase de plata.
Statul comunist asigura locuinte tinerilor. +1 statul comunist.
Statul comunist facea diferente mari intre conditiile de locuinte, cel putin in structurile armatei, exemplu elocvent : Colonel primeste ap. 2 camere calea mosilor pentru el, nevasta-sa si fi-su. Capitan primeste garsoniera in militari in stare deplorabila inca de la constructie pentru el, nevasta-sa si cei doi copii. -1 statul comunist.
Dat fiind faptul ca puterea se exercita arbitrar si in acest domeniu ca si in cel al locurilor de munca, aveai relatii, primeai casa mai buna, n-aveai, primeai jegul. Deci prin faptul ca puterea se exercita arbitrar in organele sale si nu dupa litera legii, statul comunist promova coruptia si nepotismul. (a se vedea ce inseamna statul de drept (rule of law in english) si care-s conditiile functionarii acestuia.) -1 statul comunist.

Calcul final, daca mai aveti puncte de vedere, adaugam la scor: -3. unde 0 e un stat normal si neimpresionant, unu pe plus e bun si unu pe minus e prost.
Ce trebuie retinut este ca nu vorbim de relativitate aici, ci de empiric. Deci sistemul de azi nu e mai bun implicit ca cel comunist insa cel comunist este indiscutabil rau, cum e posibil si asta sa fie.

Revolutia din punct de vedere empiric nu a fost o greseala. modul de executare a fost insa gresit, indiscutabil, in primul rand prin confruntarea armata dintre fortele de securitate (aici ma refer la secu, armata si militie indiscriminatoriu) si protestatari, in al doilea rand prin executarea lui Nicolae Ceausescu si a lui Elena Ceausescu, prezenta lor daca nimic altceva ar fi servit enorm la procesul de democratizare si normalizare al tarii dat fiind faptul ca ei posedau informatii de mare importanta privind toate sectoarele statului. Exemplu cel mai clar: de ar fi fost lasati in viata, ar fi putut confirma ca Generalul Militaru, numit ministrul apararii dupa revolutie fusese deconspirat in anii 70 ca agent secret rus si trecut pe linie moarta din acest motiv. Adevarul a iesit la iveala mai greu data fiind secretivitatea informationala din perioada comunista.

@koltzu: 1.esti un caz fericit daca ti-a mers bine pe 2010. Din punct de vedere material, si mie mi-a mers bine in 2010 insa lucram pentru o firma germana din germania fara relatie cu statul roman. Fara statul german mi-ar fi mers incredibil de prost.
2. unii chiar mor de foame din cauza masurilor statului roman si aici dau exemplu pe profesori. pentru nivelul de munca pe care il depun sunt in mod oribil defavorizati salarial. Vorbim de persoane cu studii superioare platite mai prost ca hamalii de noapte de la hotelurile de trei stele. Indiferent daca primesc bani din meditatii sau nu, aia este intreprindere proprie diferita de activitatea pe care o duc in serviciul statului roman.
3. Revolutia nu a fost 'furata'. dovada cea mai buna a existentei democratiei este alternanta la putere din 1996, cand Conventia democrata si Emil Constantinescu au castigat majoritatea parlamentara si presedentia Romaniei.
Revolutia nu a fost generala si in mod cert nu a participat toata populatia din toate asezamintele tarii.
In Bucuresti nu erau studenti de la academie, erau militari in termen si e vorba de aeroportul Baneasa. Da, a fost o diversiune de tip "false flag operation" din partea armatei insa scopul ei in acel moment era crearea unei stari de panica necesare instituirii unei dictaturi militare care pana la urma nu s-a infaptuit. Sarbii veniti in sud-vest aveau in vedere cresterea in popularitate, ca poate ciupesc un pic din Banat. In momentul ala, sarbii cautau sa isi mareasca teritoriile, sub conducerea lui Milosevici care este faimos pentru implementarea comunismului de natura nationalista in Serbia si discursurile sale nationaliste, ca cel de la Gazimestan. Norocul nostru a fost ca in acel moment Milosevici nu avea destula forta in Iugoslavia care era federatia statala de drept ci doar in Serbia, subiect federal al Iugoslaviei iar mai apoi cand a capatat destula putere a avut probleme mai importante si anume croatii, bosniecii si intr-un final, albanezii din Kosovo.

@liq: koltzu are toata dreptatea sa se gandeasca numai si numai la el fiindca pana la urma, din punct de vedere al traiului, sistemul este individualist in privinta relatiei persoanei cu statul. cel in care clasele sunt judecate egal indiferent de performantele individului care face parte din acea clasa se cheama comunism (nu cel implementat, ci cel teoretic de natura marxista)

@trezeguet: taierea pensiilor este in toate modurile ilegala deoarece statul practic iti face o restitutie a unor fonduri retinute de la tine cata vreme te-ai aflat in campul muncii. Asadar statul nu decide cat sa-ti dea, ci ti-i da. Majorarile sunt cu totul altceva, deobicei e vorba sa ajusteze fondurile pentru inflatie.
Cat despre atitudinea lui koltzu, citeste ce i-am zis si lui liq.
In perioada aia nu exista solidaritate si daca exista se rezuma la impartit faina cand prietenul tau nu mai avea. asta nu e solidaritate ci relatie cordiala de prietenie interumana, si acum amicii te imprumuta cu 20 de lei daca n-ai si ceri. Serviciile medicale nu sunt de tot rahatul. (nici nu-ti argumentez, experienta personala in atatea cazuri) Taxa pe valoare adaugata da, e o prostie ca majorare fiindca nu ajuta functionarea economiei ci imbogateste statul, si atat. Daca ar fi TVA-ul redus in loc de majorat, ar stimula economia deoarece cetateanul ar cumpara mai mult, permitandu-si sa faca asta. Cu cat circula banii mai mult, cu atat e mai bine.

a cred ca am terminat.

acum ca am terminat, e momentul sa spun ca intrebarea ta initiala a fost incredibil de vaga si lipsita de substanta.

O seara placuta.

0 0

Back to top

Topic locked

Topic is closed, you cannot post any messages in it anymore

This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Discussions/Help  
Go to page 1, 2  Next    

The time now is 15-08-2025, 18:09:12
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

I forgot my password