User
Pass
2FA
 
 

Prãjiturã de post cu nucã.

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message405
Blade22

[:::Zmp.freakz.ro:::']



Status: Offline
(since 30-03-2020 13:16)
Joined: 27 Jun 2014
Posts: 11135, Topics: 668
Location: Romania,Arad

Reputation: 54.2
Votes: 637

         
Post Posted: 18-12-2016, 08:37:44 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Ingrediente foi de post pentru prajitura cu nuca
– 250 grame margarina
– 5 linguri de zahar pudra
– 2 pliculete de zahar vanilat
– 100 ml de apa sau suc neacidulat
– 1 cub de drojdie
– 450 grame de faina
– 1 varf de cutit de sare
Ingrediente umplutura pentru Prajitura de post cu nuca
– 1 borcan de gem de 400 grame (sa nu fie prea subtire)
– 300 grame de nuca macinata
– 5 linguri de zahar
– optional esenta de rom
Preparare foi pentru prajitura de post cu nuca
Drojdia se pune la inmuiat cu 50 ml de suc sau apa. Se pune 1 lingurita de zahar si 1 lingura de faina. Se lasa la dospit. Margarina inmuiata la temperatura camerei se freaca cu zaharul pudra, sarea si vanilia. Se adauga si drojdia dospita si treptat se pune faina. Se framanta aluatul cu mana , pana ce se incorporeaza toata faina si sucul sau apa. Trebuie sa rezulte un aluat potrivit pentru a putea fi intins usor cu sucitorul. Daca credeti ca aluatul este prea moale se mai poate pune putina faina, iar daca este prea vartos mai adaugati putina apa. Aluatul se lasa sa dospeasca cam 30 minute. Dupa aceea ce imparte in 3 parti egale. O foaie se intinde cu sucitorul pe masa presarata cu faina dand forma tavei in care veti coace prajitura. (dim.tava. 30×22 cm)
Apoi se ruleaza usor pe sucitor si se aseza pe fundul tavii unse cu ulei si presarata cu faina si se da 10 minute la cuptor. Intre timp intindeti cea de-a doua foaie.
Se scoate prima foaie din cuptor si se pune deoparte. In aceeasi tava, dar de data asta unsa in interior cu ulei si presarata cu faina, se intinde cea de-a doua foaie . Se unge cu dulceata , se presara jumatate din cantitatea de nuca macinata , se presara jumatate din cantitatea de zahar si daca doriti puteti stropi cu putina esenta de rom.
preparare-prajitura-de-post-cu-nuca
preparare-prajitura-de-post-cu-nuca

Se aseaza foaie care am copt-o putin inainte. (Am procedat asa ca sa fiu sigura ca foaia din mijloc nu ramane necoapta). Se unge din nou cu dulceata, se presara nuca ramasa si zaharul si se acopera cu cea de-a treia foaie . Se da tava din nou la cuptor si se coace la foc potrivit. De obicei eu nu cronometrez timpul, dar verific din cand cand vizual prajitura. Cred ca timpul de coacere ar fi cam 40 minute. Dar eu imi dau seama dupa culoarea pe care o capata deasupra si mai fac testul cu scobitoarea. Prajitura de post cu nuca se lasa sa se raceasca si apoi se presara zaharul pudra amestecat cu vanilie.



Casuta vocala @Blade
FREE
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 28-07-2025, 19:42:13
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password