User
Pass
2FA
 
 

Prajitura Fanta

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message233
Noah

[MMA Fighter]



Status: Offline
(since 16-01-2017 03:04)
Joined: 27 Feb 2016
Posts: 213, Topics: 91
Location: Neverland

Reputation: 72.9
Votes: 17

 
Post Posted: 01-03-2016, 21:24:40 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Ingrediente

Blat:
4 oua
4 linguri zahar (pudra)
2 linguri ulei
4 linguri faina
1 lingura cacao
esenta de rom
un varf de lingurita praf de copt
Crema de branza:
300 g crema de branza Almette
100 g unt
100 g zahar pudra (sau mai mult daca preferi mai dulce)
esenta de vanilie
Pentru glazura:
1 plic budinca de vanilie
500 ml suc Fanta
3 linguri zahar
Mod de preparare Prajitura Fanta:

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa.

Separat frecam galbenusurile cu uleiul si esenta de rom, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri. Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia.

Faina o cernem impreuna cu cacaoa si praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu (150 grade, cuptor electric cu ventilatie), pentru cca jumatate de ora, pana blatul devine ferm la atingere. Se poate testa cu scobitoarea.

Blatul se scoate pe un gratar, cu fundul in sus, se scoate hartia de copt si se lasa la racit.

Crema de branza:

Mixam untul moale cu zaharul pudra, pana se topeste zaharul si devine ca o crema. Adaugam crema de branza si esenta de vanilie si mixam pana se omogenizeaza foarte bine.

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 15-08-2025, 04:11:27
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password