User
Pass
2FA
 
 

Prajitura trufa ciocolata

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message216
Noah

[MMA Fighter]



Status: Offline
(since 16-01-2017 03:04)
Joined: 27 Feb 2016
Posts: 213, Topics: 91
Location: Neverland

Reputation: 72.9
Votes: 17

 
Post Posted: 01-03-2016, 21:25:33 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Ingrediente

Pentru blat:
4 oua
4 linguri zahar (pudra)
2 linguri ulei
4 linguri faina
1 lingura cacao
esenta de rom
un varf lingurita praf de copt
Pentru crema de ciocolata:
300 g ciocolata amaruie
200 ml lapte condensat (neindulcit)
500 g mascarpone
2 galbenusuri (se poate si fara)
esenta de vanilie dupa gust
Pentru insiropat:
250 ml lapte
3-4 linguri Nesquik
Mod de preparare Prajitura „Trufa de ciocolata”:

Blat de prajitura:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine bine de paletele mixerului.

Separat frecam galbenusurile cu uleiul si esenta de rom, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri. Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia.

Faina o cernem impreuna cu cacaoa si praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric, cu ventilatie), pentru cca jumatate de ora, pana blatul devine ferm la atingere. Se poate testa cu scobitoarea.

Blatul se scoate pe un gratar, cu fundul in sus, se scoate hartia de copt si se lasa la racit, dupa care se taie in 3 felii subtiri.

Crema de ciocolata:

Se toarna laptele condensat peste ciocolata rupta bucatele si se pun pe baie de abur pana se topeste ciocolata si compozitia se omogenizeaza. Se adauga cele 2 galbenusuri si se amesteca bine cu mixerul. Mixand continuu se adauga mascarpone, iar la sfarsit vanilie dupa gust. Se pune la rece pana incepe sa se ingroase.

Crema se imparte in 3 parti si se repartizeaza intre cele 3 felii de blat insiropate cu laptele in care am dizolvat Nesquik.

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 15-08-2025, 10:40:00
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password