Existing user? Sign in
Sign up
Games
Servers
Useful
User
Pass
2FA
Primarul Timiºoarei: Nu pot alunga ciorile din centrul oraºului, sunt inteligente ºi punct
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Politics & Social
Author
lOl ^_*
[123]
Status: Offline
(since 06-12-2021 09:45)
,
Topics: 704
Votes
: 1772
Posted: 07-11-2014, 17:38:35
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Primarul Timiºoarei, Nicolae Robu, se plânge cã nu poate alunga ciorile din spatele Catedralei Mitropolitane din centrul oraºului, orice mãsurã ar lua, deoarece pãsãrile sunt "inteligente ºi punctuale" ºi nu se sperie de aparatele care imitã sunetele ºoimilor.
Robu a spus, vineri, cã la un an de când ºi-a propus sã alunge ciorile din spatele Catedralei Mitropolitane nu a reuºit sã îºi îndeplineascã promisiunea, chiar dacã muncitorii de la Primãrie au dat jos mai multe cuiburi ºi au amplasat aparate care imitã sunete de ºoimi.
”E dezastru. La ora 18.00 apar ºi sunt extraordinar de punctuale. (...) La 18.00 fix sunt în zona centralã. M-am dus la un moment dat pe ºantierul de la Sala Polivalentã ºi vãd pomii plini, negri de ciori, erau ca mãrgelele pe fire. Am bãtut din palme ºi au zburat. Dupã câteva minute, mã uit din nou, pomii plini. Am bãtut din nou din palme ºi au zburat mai puþine. A treia oarã, dupã un timp iar am bãtut din palme ºi niciuna nu a mai zburat. S-au obiºnuit, invaþã repede, sunt inteligente. De aceea nu se mai sperie nici de aparatele din parc", a declarat primarul pentru corespondentul MEDIAFAX.
Primarul a mai spus cã toate mãsurile luate pânã acum i s-au pãrut în zadar.
În toamna anului trecut, primarul Nicolae Robu spunea cã e în cãutarea unor soluþii pentru a alunga ciorile din centrul oraºului, care ºi-au fãcut cuiburi în parcul din spatele Catedralei Mitropolitane. El anunþa cã în parcul Catedralei Mitropolitane din centrul oraºului vor fi amplasate boxe din care se vor auzi împuºcãturi pentru alungarea ciorilor, însã vânãtorii susþineau cã aceste sunete nu vor face decât sã sperie pe moment pãsãrile, care apoi se vor întoarce. Vânãtorii îi sugerau sã instaleze plase care sã nu le permitã ciorilor sã ajungã la cuiburi, însã primarul declara cã sunt inestetice. Pe de altã parte, Robu se plângea cã i s-a sugerat inclusiv sã cumpere anticoncepþionale pentru ciori, care sã le fie date pãsãrilor prin hranã.
În cele din urmã, primarul a ales ca muncitorii Primãriei sã dea jos, din când în când, cuiburile ciorilor, ºi sã amplaseze aparate care imitã sunetele de pãsãri rãpitoare.
sursa
0
0
Back to top
Topic locked
Topic is closed, you cannot post any messages in it anymore
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->