User
Pass
2FA
 
 

[Reteta]Budinca de taitei

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message325
Activ.

[MasterChef.]



Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249, Topics: 541
Location: London

Reputation: 2603.4
Votes: 1007

     
Post Posted: 09-11-2015, 12:30:54 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente

250 gr taietei lati
25 gr unt topit
4 oua
175 gr zahar
300 gr smantana acra/fermentata (25%)
coaja rasa de la 1 lamaie
1 lingurita esenta de vanilie
50 gr stafide
50 gr mac macinat
2 linguri miere
25 gr unt

Mod de preparare

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet. Se scurg si se amesteca cu 25 gr unt topit. Se lasa sa se racoreasca.
Stafidele se inmoaie in apa calda (adaugati rom daca doriti). Se rade coaja de la 1 lamaie. Se macina macul cat mai fin in masina de cafea. Se separa galbenusul de albusul oualor.
Se pun galbenusurile cu 150 gr zahar intr-un bol. Se freaca cu mixerul pana zaharul e topit si obtineti o crema galben-pal destul de groasa (cca 5 minute).
Se adauga peste galbenusuri smantana, esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie si stafidele scurse. Se amesteca usor.
Se pun albusurile in alt bol si se bat pana obtineti o spuma moale, care inca nu sta pe tel. Se adauga 25 gr zahar si se bat in continuare pana spuma sta pe tel.
Se adauga spuma de albusuri peste crema de galbenusuri-smantana in trei transe, amestecand usor cu telul.
Se adauga compozitia obtinuta peste pastele fierte in trei transe, amestecand cat mai usor sa nu se lase spuma.
Se pune 1/3 din paste intr-o tava de aprox 28 x 18 cm (am pus hartie pe fundul ei si am uns-o cu ulei pe margini). Se presara cu 1/2 din macul macinat. Se picura deasupra 1 lingura de miere. Se aseaza deasupra 1/2 din pastele ramase. Se presara restul de mac si se picura inca 1 lingura de miere. La final se acopera totul cu restul de paste. Se pun bucatele de unt (25 gr) peste paste, pe toata suprafata tavii.
Se coace totul la 160C timp de 40 minute.
Se lasa sa se racoreasca apoi se poate felia. E buna calduta sau rece. Se pastreaza acoperita cu folie de plastic ca sa nu se usuce. E buna si a doua zi.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 29-07-2025, 16:44:06
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password