User
Pass
2FA
 
 

Reteta Confit de Rata

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message193
M3:
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 19-08-2016 21:35)
Joined: 23 Jun 2016
Posts: 591, Topics: 145
Location: Bucuresti

Reputation: 2.7
Votes: 14

Post Posted: 11-08-2016, 23:37:00 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Ingrediente:
6 pulpe de rațã
sare grunjoasã
boabe de piper
boabe de ienibahar
frunze de dafin
800-1000 de grame unturã (de rațã dacã este posibil)
Preparare:
Au trecut câteva zile de când am împlinit ... un numãr de ani! e ciudat cum trece timpul fãrã mãcar sã priveascã înapoi. Lasã parcã o dâra de speranțã dar și de regret în urma lui.

A fost ziua mea pe scurt, deși v-ați dat deja seama, și, m-am rãsfãțat! o data în viațã împlinești venerabila vârstã frumoasã!

M-am rãsfãțat și mi-am rãsfãțat odorul care nu știam cum va reacționa, deoarece era prima orã când gusta confit de rațã.
Nu are sens sã epatez sã vã spun cã eu mai mâncasem de vreo 3500 de ori, cãci aș minți groaznic. Prima oarã am gustat și eu, prima oarã am fãcut, cãci, drept este faptul cã e ușor piperat prețul unui astfel de preparat și nu obișnuiesc sã gãtesc scump, dar, cu proxima ocazie când mi-oi mai permite mai fac o turã, pentru cã fetița mea și-a lins botișorul și a mai cerut și eu am fost pur și simplu vrãjitã.

Confitul de rațã, nu este nimic altceva decât rațã gãtitã în unturã, la foc foarte mic, o perioadã îndelungatã de timp. Aveți prezent în memorie momentul în care bunicii scoteau carne de sub unturã sau din garnițã cum se spune în partea Olteniei? Ei! Este exact ecelasi lucru, foarte simplu de fãcut și cu un gust Dumnezeiesc.

Chiar dacã îl pregãtiți o datã în viațã, vã sfãtuiesc sã încercați pentru cã nu veți regreta cu siguranțã.

Iatã cum am procedat eu:
Am luat în calcul perioada îndelungatã în care se gãtește de aceea am fãcut un efort și am cumpãrat 6 pulpe de rațã. De fapt trei pachete. Le-am desfãcut le-am spãlat și le-am pârlit la foc deschis pentru a elimina resturile de pene, le-am crestat, dupã care le-am frecat cu sare grunjoasã și le-am pus pentru 24 de ore la frigider.

Scoase de acolo, a doua zi, le-am spãlat bine și le-am pus în untura pe care o topisem înainte și în care adãugasem boabe de piper, rozmarin și le-am pus la cuptor pentru .... și aici e partea haioasã... 7 ore la foc foarte foarte mic.

Și spun cã e partea haioasã pentru cã le-am fãcut cu o sãptãmânã înainte de a fi mâncate, cãci confitul de rațã e genul de preparat care cu cât stã mai mult în unturã aceea cu atât este mai gustos, iar perioada aceea a fost cea canicularã. Vã puteți imagina cum am stat lângã cuptorul pornit 7 ore. Nu literalmente lângã el, dar tot același lucru este!
Carnea trebuie sa fie acoperitã de untura lichidã!

Dupã 7 ore am înțepat o pulpã cu o scobitoare și am observat faptul cã este moale și dã semne de destrãmare.

Atunci le-am scos din cuptor și, cu mare grijã, sã nu se destrame le-am pus într-o oalã (se pun de obicei în borcane, dar n-am avut unul pe mãsurã) și le-am acoperit cu untura lichidã, le-am lãsat sã se rãceascã, am acoperit ermetic oalã și la frigider cu ele.

Semnul unui confit reușit este faptul cã, la baza pulpei, osul rãmâne gol. Atunci știți cã veți savura un deliciu.

În ziua cu pricina le-am scos și le-am reîncãlzit dupã ce au fost curãțate de excesul e grãsime, le-am pus pe farfurii lângã tradiționalul piure de cartofi și o dulceațã de fructe de soc și niciunul dintre noi nu a mai simțit, pentru câteva minute, trecerea timpului.

Paradis culinar în farfuria cu rața mea!




This guy izza Layah
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 03-08-2025, 10:46:55
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password