User
Pass
2FA
 
 

Sarmale de post cu ciuperci

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message79
scipioaa

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 18-12-2021 07:57)
Joined: 29 Dec 2014
Posts: 10134, Topics: 1804
Location: Romania

Reputation: 1658.2
Votes: 601

Post Posted: 20-01-2016, 22:02:34 | Translate post to: ... (Click for more languages)




Ingrediente
500 g ciuperci
1 ceapa mare
1 morcov
1 conserva rosii in suc
1/2 cana orez
patrunjel verde
sare si piper
fulgi de ardei iute
fulgi de usturoi uscat
cimbru
1 varza murata medie ca marime
Mod de preparare Sarmale de post cu ciuperci:
Frunzele de varza se desprind de pe cotor si se pun la desarat in apa rece. Se va schimba apa de cateva ori.

Ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici se calesc usor in cca 50 ml ulei de masline. Se adauga jumatate din conserva de rosii si se omogenizeaza. Ciupercile se curata si se spala, apoi se toaca marunt si se adauga peste legumele calite. Se adauga si orezul spalat in cateva ape si se fierbe totul la foc mic pentru cateva minute, amestecand din cand in cand. Se potriveste gustul de sare si piper si se condimenteaza dupa gust cu fulgi de ardei iute, usturoi si cimbru. La sfarsit se pune si patrunjelul verde tocat marunt. Se da deoparte si se lasa la racit.

Compozitia se ruleaza in foile de varza bine scurse de apa. Sarmalele se aseaza intr-o cratita pe fundul careia am pus nervurile tocate si ce-a mai ramas din foile de varza. Se acopera cu un alt strat de varza tocata, se presara cu cimbru. Restul de rosii in suc se toarna deasupra, apoi completam cu apa, atata cat sa fie sarmalele bine acoperite.

Se acopera cratita cu un capac si se da la cuptor la foc mediu pentru cca 50-60 de minute, pana varza este bine fiarta. daca mai este necesar in timpul fierberii se completeaza cu apa calda.

Se servesc calde, cu mamaliguta. Dar is bune si reci. 😉

De cateva luni bune, din lipsa de timp…din uituceala… am ratat participarea la provocarea Dulce Romanie. Si daca tot mi-am adus aminte fug repejor la Magda sa ma incriu. 😉



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 23-08-2025, 06:02:53
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password