User
Pass
2FA
 
 

Tarta cu branza, spanac si dovlecei

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message219
scipioaa

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 18-12-2021 07:57)
Joined: 29 Dec 2014
Posts: 10134, Topics: 1804
Location: Romania

Reputation: 1658.2
Votes: 601

Post Posted: 20-01-2016, 22:01:12 | Translate post to: ... (Click for more languages)





Ingrediente
Pentru aluat:
150 g branza de vaci
6 linguri lapte
6 linguri ulei
1 lingurita sare
300 g faina
1 praf de copt
Pentru umplutura:
200 g branza de vaci
2 oua
2 linguri smantana
sare si piper
spanac
Pentru decor:
1 dovlecel
Mod de preparare Tarta cu branza, spanac si dovlecei:
Aluat:

Intr-un castron se amesteca branza de vaci cu laptele, uleiul si sarea. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in compozitia de branza si se framanta, cat nu se mai lipeste aluatul de maini.

Aluatul se intinde direct pe hartia de copt in foaie rotunda de cca 1 cm grosime. Se lasa deoparte pana pregatim umplutura.

Umplutura:

Amestecam intr-un castron branza de vaci cu ouale si smantana. Saram si piperam dupa gust, apoi incorporam spanacul tocat marunt.

In functie de cat e de uscata branza ajustati cantitatea de smantana si ouale, astfel incat sa obtineti o compozitie cremoasa.

Dovlecelul spalat si uscat si taie felii subtiri cu ajutorul unui curatator de legume. Se presara cu putina sare si se lasa deoparte.

Punem crema de branza peste foaia de aluat, lasand o margine de cativa centimetri. Acoperim branza cu felii de dovlecel, apoi ridicam marginile aluatului peste umplutura, formand o bordura.

tarta cu branza spanac si dovlecei

Punem tarta in tava mare de aragaz si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor.

Se serveste calda sau rece, dupa preferinta.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 18-08-2025, 16:27:45
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password