Existing user? Sign in
Sign up
Games
Servers
Useful
User
Pass
2FA
Tochitura de porc
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
Author
Message
134
Freakz*DuLceTeL
[S3X*p3rMaN3nTy; x ]
Status: Offline
(since 09-04-2022 10:29)
Joined: 27 Jun 2015
Posts: 15862
,
Topics: 2099
Location:
TG-Mures
Reputation:
964.9
Votes
: 668
Posted: 20-07-2016, 09:48:46
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Tochitura de porc
Ingrediente
Tochitura de porc
600 gr ceafa de porc
250 gr fleica (carnoasa)
150 gr costita (proaspata)
100 gr carnati (usor afumati; la vremea asta de abia au prins cateva fumuri)
100 gr ficat de porc
50 ml vin alb sec
2 catei usturoi
1 lingurita untura
sare, piper negru
Portii: 4
Preparare
Tochitura de porc
Se taie carnea cuburi de aprox. 3 cm. Din costita am scos oasele si am taiat doar carnea. Ficatul se spala bine si se acopera cu lapte pana e nevoie de el.
Intr-un ceaun mai larg se topeste untura la foc mic (se foloseste numai putina sa ajute pana isi lasa carnea grasimea). Se adauga carnea cea mai grasa (fleica si costita) si se lasa la foc mic sa-si lasa grasimea (cca 10 minute; amestecati de cateva ori in acest timp).
Se adauga ceafa si se amesteca doar cat sa se aseze bine carnea in oala. Se pune capacul si se da focul doar usor mai mare. Dupa 10 minute, daca ridicati capacul vedeti ca s-a adunat mult suc pe carne. In acel moment dati focul iar la mic si lasati sa se fiarba in continuare, cu capac.
Dupa aprox. alte 30 minute veti auzi cum sfaraie carnea in oala, e semn ca lichidul de pe ea s-a evaporat si incepe sa se friga in grasime. Continuati sa frigeti tot cu capac, tot la foc mic pana carnea e placut rumena (inca cca 30 minute; in acest timp amestecati cam la 10 minute in oala).
Adaugati carnatul taiat rondele si ficatul taiat bucati cat carnea. Amestecati usor. Adaugati usturoiul strivit, sare si piper negru macinat, amestecati iar si apoi stingeti totul cu vin. Aduceti la fierbere si puneti capacul. Lasati sa se faca la foc mic inca 10 minute.
Dupa 1 ora si jumatate, tochitura e gata. Serviti cu un blid de mamaliga taraneasca, branza rasa de oaie si alt blid plin de muraturi (gogonele!!!).
0
0
Back to top
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
The time now is 03-08-2025, 15:44:00
Copyright info
Based on phpBB
ro
/
com
B
Login
I forgot my password
World of Warcraft
Login for more...
Download WoW 7.3.5
Misc
eSports
Achievements
Buy reputation with votes
Reputation trades
Forum rules
Ban list
Members list
User guide (FAQ)
World of Warcraft
View details