User
Pass
2FA
 
 

reteta Chiftelute din Carne Tocata in Foi de Napolitane

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message172
M3:
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 19-08-2016 21:35)
Joined: 23 Jun 2016
Posts: 591, Topics: 145
Location: Bucuresti

Reputation: 2.7
Votes: 14

Post Posted: 11-08-2016, 23:43:48 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Ingrediente:
Pentru chiftelute:
400-600 g carne tocata
2 oua
1 legatura de patrunjel verde, tocat marunt
1-2 cartofi dati pe razatoare
usturoi zdrobit, dupa gust
sare
piper
In plus:
100-200 g cascaval ras
2 foi de napolitane
2 tuburi de branza topita, a 125 g fiecare
Pentru crusta:
2-4 oua, usor batute
pesmet
faina
cascaval ras, optional
ulei pentru prajit
smantana groasa, rece, pentru servit - optional
Preparare:
Pregatiti carnea tocata ca pentru chiftele amestecand-o cu oua, cartof, patrunjel, usturoi, sare, piper si omogenizati. Bateti bine cu o lingura de lemn pentru a ingloba cat mai mult aer, astfel compozitia va deveni pufoasa.

Ungeti uniform ambele foi de napolitane cu branza topita, pe partea cu patratelele mici. Puneti amestecul cu carne peste o foaie de napolitana unsa cu branza topita si nivelati. Presarati cascavalul ras si acoperiti cu cealalta foaie de napolitana, asezand-o cu partea unsa peste cascaval.

Presati putin, apoi taiati sub forma de patratele sau dreptunghiuri potrivite, operatie pe care trebuie sa o faceti cat mai repede, altfel napolitana tinde sa se inmoaie si se va taia mai greu.

Treceti-le prin ou, faina, ou, pesmet (optional pesmetul se poate amesteca cu cascaval ras). Pentru o crusta mai consistenta, repetati operatia.

Prajiti-le in ulei incins, pe ambele fete, la foc potrivit pana cand prind o culoare frumoasa, aurie. Scoateti-le pe servetele absorbante.

Serviti-le calde cu/ fara smantana groasa, rece si garnitura dorita.
Mentiuni:
Sunt la fel de bune si reci sau pot constitui pachelelul de la serviciu sau scoala.
Timp Preparare: nementionat
Complexitate: redusa




This guy izza Layah
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 01-08-2025, 21:51:18
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password