User
Pass
2FA
 
 

[Reteta]Alivanca cu boabe crocante de porumb

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message271
Activ.

[MasterChef.]



Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249, Topics: 541
Location: London

Reputation: 2603.4
Votes: 1007

     
Post Posted: 01-12-2015, 10:47:23 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente

450 gr branza proaspata de vaca (branza dulce)
3 oua
100 gr malai
1/2 conserva porumb Gold Bonduelle (de 425 ml)
200 ml lapte
100 gr zahar
1 plic zahar vanilat
50 gr unt la temp. camerei
60 ml smantana dulce pentru gatit (32% grasime)
35 gr faina alba
1 varf cutit scortisoara
1 priza de sare
1/2 lingurita praf de copt

Mod de preparare

Se scurge porumbul din conserva. Intr-o craticioara se pune laptele la fiert si cand e fierbinte, se adauga porumbul si zaharul vanilat. Se stinge focul. Se acopera craticioara cu o farfurie si se lasa la infuzat 15 minute.
Se pune porumbul intr-o strecuratoare, sa se scurga bine.
Laptele de pe porumb se pune inapoi in craticioara si se adauga zaharul. Se amesteca pana se dizolva. Se adauga malaiul si se amesteca bine. Se fierbe apoi pe foc mic, amestecand mereu pana malaiul se umfla un pic si obtineti o mamaliga moale ca o crema de vanilie. Se lasa mamaliga sa se raceasca (amestecati de cateva ori in timpul asta sa grabiti racirea). In acest timp mamaliga se va mai ingrosa un pic.
Se pune branza de vaca intr-un bol si se amesteca cu galbenusurile. Amestecati bine, astfel incat sa nu mai aveti bulgarasi mari de branza.
Se adauga untul frecat spuma si se omogenizeaza. Se adauga smantana dulce si se amesteca.
Se adauga mamaliga racita, faina alba (cernuta inainte cu praful de copt, scortisoara si sarea). Se amesteca totul foarte bine. Veti obtine o compozite groasa. Incorporati porumbul.
Albusurile se bat spuma care sta pe tel. Se adauga spuma in compozitia de mai sus, in 3 transe, amestecand usor cu telul.
Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt (puteti folosi o tava rotunda 20 cm de diametru sau patrata cu latura de 18 cm).
Se coace la 180C timp de 50-55 minute. Alivenca se va rumeni usor pe margine si e posibil sa apara mici fisuri deasupra.
Se lasa sa se raceasca complet apoi se poate felia. Se serveste simpla, presarata doar cu zahar pudra sau cu smantana amestecata cu zahar.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 29-04-2024, 16:03:16
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x