User
Pass
2FA
 
 

[Reteta]Ananas caramelizat cu ganache

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message260
Activ.

[MasterChef.]



Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249, Topics: 541
Location: London

Reputation: 2603.4
Votes: 1007

     
Post Posted: 14-11-2015, 10:54:55 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente

1 ananas mare
150 gr zahar
2 prize cardamom verde macinat
1/2 lamaie (Meyer)

Ganache

100 gr ciocolata neagra (70%; fulgi sau rupta bucatele)
100 ml smantana pentru frisca
1/4 lingurita cardamom verde macinat
30 gr unt (nesarat)

Mod de preparare


Se incalzeste smantana pe foc mic pana e fierbinte, dar nu o lasati sa fiarba. Se toarna smantana peste ciocolata si cu o spatula incepeti sa trasati 8-uri in centru vasului. La inceput trasati 8-uri mici si pe masura ce se topeste ciocolata mariti 8-ul ca sa incorporati si ciocolata de pe margine. Adaugati untul cubulete si cardamomul si amestecati pana untul e topit complet.
* adaugati cardamomul treptat, fiindca taria lui difera mult, mai ales cand e proaspat macinat e foarte puternic; cardamomul poate fi complesitor daca puneti prea mult, asa ca adaugati-l treptat si sa gustati; va opriti cand se simte placut aroma de cardamom dar gustul ciocolatei nu e acoperit
Lasati ganacheul la frigider in jur de 1 ora sa se intareasca un pic, cat sa-l puteti pune in spritz.
* puteti pastra ganache-ul mai mult timp la frigider, dar se va intari; pentru a-l folosi va trebui sa-l lasati afara cateva ore, sa revina la temperatura camerei, apoi il amestecati vartos
In acest timp curatati ananasul de coaja si taiati-l cuburi de aprox. 2 cm. Ca sa va iasa cuburile cat de cat frumoase, e mai usor sa decupati ananasul astfel incat sa obtineti un paralelipiped dreptunghic. Apoi e usor de taiat cuburi. Evitati cotorul cand taiati cuburile. Stropiti cuburile cu suc de lamaie.
* marginile decupate din ananas se pastreaza la frigider, puteti face gem
Intr-o tigaie larga puneti la foc mic zaharul amestecat cu cardamom pana devine caramel. Adaugati cuburile de ananas impreuna cu 1 lingurita suc de lamaie in caramel si lasati sa se caramelizeze. Dupa un scurt timp ananasul isi va lasa sucul si va fierbe impreuna cu caramelul. In acel moment puteti incepe sa amestecati astfel incat cuburile de ananas sa se faca pe toate partile. Fierbeti cam 5 minute, pana sosul se reduce iar la consistenta mai groasa, ca de caramel, iar cuburile sunt lucioase.
Scoateti cuburile pe hartie de copt si le lasati sa se raceasca complet.
Asezati cuburile pe hartii de bomboane. Puneti ganache-ul intr-un spritz de patiserie si faceti moturi pe fiecare cub.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 12-02-2025, 13:10:55
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x