Existing user? Sign in
Sign up
Games
Servers
Useful
User
Pass
2FA
[Reteta]Branzoaice
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
Author
Message
219
Activ.
[MasterChef.]
Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249
,
Topics: 541
Location:
London
Reputation:
2603.4
Votes
: 1007
Posted: 10-12-2015, 09:12:41
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Ingrediente
400 gr faina alba
80 gr zahar
1/2 lingurita sare
1 pliculet drojdie uscata (8 gr)
1 plic zahar vanilat (bourbon, de la Dr Oetker am folosit)
2 oua (la temperatura camerei)
60 gr un topit
80 ml lapte (caldut)
60 ml apa (calduta)
Umplutura
300 gr branza proaspata de vaca (branza dulce)
4-5 linguri zahar
1 plic zahar vanilat
1 ou mare
30 gr stafide (inmuiate in apa calduta si apoi in putin rom)
putina coaja de lamaie razuita
Pentru uns
1 galbenus
1 lingurita cu varf iaurt
1 lingura apa
Mod de preparare
Se amesteca faina cu zaharul si sarea.
Se bat ouale si se amesteca cu laptele, apa si untul topit.
In masina de paine se pune amestecul de oua peste care se presara drojdia uscata si zaharul vanilat. Deasupra se aseaza amestecul de faina. Se seteaza masina pe programul de framantat si dospit.
* aluatul se poate framanta si de mana, apoi se lasa la crescut la loc caldut timp de 1 ora.
Pentru umplutura se freaca branza cu zaharul si coaja rasa de lamaie. Se adauga oul batut si se omogenizeaza. Se adauga stafidele scurse.
Aluatul dospit se pune pe masa data cu faina si se framanta usor. Se intinde apoi foaie de cca 25 cm x 45 cm. Se taie marginile neregulate, astfel incat sa obtineti un dreptunghi.
Foaia se taie patrate de 7 cm (se taie in 3 pe latime si in 6 pe lungime; veti obtine 18 patrate)
* marginile taiate se intind si ele foaie la fel se subtie si se mai taie 2 patrate din ea.
Fiecare patrat se intinde un pic cu mana. In mijloc se aseaza cate o lingurita de umplutura. Se lipesc colturile opuse ale patratului (se apasa bine ca sa nu se desfaca la copt; vezi pozele 3 si 4).
* fiecare patrat se poate forma si sub forma de morisca (vezi pozele 6-10); dupa ce ati format moristile, largiti un pic centrul, adaugati umplutura acolo (cam1/2 lingurita) si lasati-le sa creasca; ungeti-le si coaceti-le timp de 15 minute la180C
Se aseaza branzoicile formate in tava, la distanta unele de altele. Se baga tava intr-o punga si se lasa la crescut 30 minute.
Se bate galbenusul cu iaurtul si apa. Amestecul se va folosi pentru uns branzoicile.
Se ung branzoicile cu amestecul de galbenus si iaurt.
Se coc la cuptor, la 180C pentru 15-20 minute, pana sunt aurii deasupra.
Se lasa sa se raceasca.
0
0
Back to top
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
The time now is 16-02-2025, 05:49:26
Copyright info
Based on phpBB
ro
/
com
B
Login
I forgot my password
World of Warcraft
Login for more...
Download WoW 7.3.5
Misc
eSports
Achievements
Buy reputation with votes
Reputation trades
Forum rules
Ban list
Members list
User guide (FAQ)
World of Warcraft
View details