User
Pass
2FA
 
 

[Reteta]Bulz

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message350
Activ.

[MasterChef.]



Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249, Topics: 541
Location: London

Reputation: 2603.4
Votes: 1007

     
Post Posted: 01-12-2015, 10:58:46 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente

1 cana malai (200 gr)
4 cani apa (1 l)
30 gr unt
1 lingurita sare
200 gr branza burduf
putin ulei pentru uns

Mod de preparare

Preparati o mamaliguta simpla: adaugati apa rece intr-o oala si puneti malaiul peste. Adaugati sarea si untul si amestecati bine sa se desfaca faina in apa. Fierbeti la foc mediu, amestecand incet. Cand incepe sa se ingroase mamaliga (va incepe sa improaste) dati focul la mic si amestecati mai des in ea sa nu se prinda de fund (in maxim 10 minute va fi gata).
* daca puneti mamaliga la fiert in apa rece nu va face cocoloase!
Lasati mamaliga sa stea 5-10 minute minute sa se racoreasca un pic. Pana atunci faramitati branza burduf si framantati-o un pic. Mai ales daca ati tinut-o la rece in frigider, e nevoie de caldura mainilor sa se incalzeasca un pic sa puteti face bile. Daca branza e foarte uscata si nu se leaga, adaugati 1 lingura smantana. Faceti 5 bile cat de cat egale din branza.
Asezati pe masa o bucata de folie de plastic. Puneti 2 linguri bune de mamaliga in centru si asezati o bila de branza pe ea. Acoperiti bila cu inca 1 lingura de mamaliga. Ridicati marginile foliei (ca o bocceluta) si dati forma rotunda astfel incat bila de branza sa fie inchisa in mamaliga.
Daca doriti, asezati fiecare bulz intr-o forma (un vas ceramic cu margini drepte sau un inel de patiserie - acesta din urma mi-a placut cel mai mult) si presati-l cu degetele sa se aseze bine in forma. Lasati sa stea 10 minute in forme. Mamaliga sa va raci si va lua forma dorita. Scoateti apoi bulzii din forma.
Ungeti bulzii cu ulei pe toate partile.
Incingeti tigaia grill (fara grasime) timp de 5 minute, la foc maxim.
Asezati bulzii in tigaie si prajiti-i timp de 5 minute/parte (pana capata o crusta rumena). In jurul lor asezati felii de sunculita/bacon/carnati (eu am pus felii de muschiulet taranesc) pe care le scoateti cand sunt rumenite si crocante (se vor face mai repede decat bulzii). Daca din bulzi tasneste un pic de branza e in regula, se va coace pe gratar si vor avea gust si mai bun.
Bulzul se serveste fierbinte, cu felii de afumatura facute pe gratar si un ou ochi sau simplu, doar cu smantana.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 29-04-2024, 12:38:48
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x