User
Pass
2FA
 
 

[Reteta]Chiftelute marinate

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message163
Activ.

[MasterChef.]



Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249, Topics: 541
Location: London

Reputation: 2603.4
Votes: 1007

     
Post Posted: 04-12-2015, 11:08:15 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente

Chiftelute

500 gr carne tocata (de porc sau mixta vita+porc)
2 catei usturoi
1 felie de paine fara coaja inmuiata in lapte
1/4 legatura patrunjel
1 ou
sare, piper

Sos de rosii

250 ml bulion
120 ml supa de pui
2 linguri rase faina
1 ceapa
1 catel usturoi
1 lingurita zahar
1 lingurita otet
1 foaie dafin
1/4 lingurita cimbru uscat
sare, piper negru
30 gr unt
1 lingura ulei

Mod de preparare

Chiftele: se amesteca carnea cu patrunjelul tocat, usturoiul strivit, oul batut, miezul de paine stors si sfaramat, sare si piper dupa gust. Cu mainile umede se modeleaza chiftele mici (cat o nuca). Intr-o tigaie se incinge ulei de cca 1 deget si se prajesc chiftelutele pe ambele parti pana sunt rumene. Prajiti-le in mai multe ture, nu le inghesuiti in tigaie. Se scot chiftelele pe o farfurie cu servetele de hartie sa absoarba grasimea.
Sos: intr-o craticioara se topeste untul cu uleiul. Cand e incins se adauga ceapa tocata marunt si usturoiul strivit. Se calesc pana ceapa se inmoaie.
Se adauga faina si se amesteca bine pana faina e absorbita in grasime. Stingem totul cu bulion si supa, amestecand cu telul. Se fierbe pe foc mic, amestecand des cu telul, pana sosul capata consistenta. Daca sosul se ingroasa prea tare (trebuie sa curga de pe lingura; cum se ingroasa depinde de consistenta bulionului vostru), mai adaugati putina supa.
Strecurati sosul printr-o sita fina, apasand pe ceapa sa extrageti tot lichidul.
Se adauga condimentele (dafin, cimbru, sare, piper), zaharul si otetul. Amestecati si fierbeti la foc mic 5 minute. Gustati sosul si in functie de cum a fost de acrisor bulionul vostru, vedeti daca mai trebuie sa adaugati zahar sau otet.
Asezati chiftelele in sos si mai dati cateva clocote impreuna. Puneti capacul pe craticioara si lasati sa stea asa 10-15 minute.
* eu pun doar vreo 15 chiftelute in sos, restul le mancam cu mustar cat sunt fierbinti
Se servesc cu piure de cartofi, presarate cu patrunjel si daca doriti, adaugati o lingura de smantana alaturi.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 16-02-2025, 05:47:54
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x