User
Pass
2FA
 
 

[Reteta]Ciorba de burta

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message433
Freakz*DuLceTeL

[S3X*p3rMaN3nTy; x ]



Status: Offline
(since 09-04-2022 10:29)
Joined: 27 Jun 2015
Posts: 15862, Topics: 2099
Location: TG-Mures

Reputation: 964.9
Votes: 668

     
Post Posted: 25-10-2015, 18:52:25 | Translate post to: ... (Click for more languages)


Ingrediente

10 portii
15 kg de burta de vita sau vitel
1 os mare de vita cu carne pe el
oase de vita afumate
1 lingura de piper amestec
optional cateva foi de dafin
5 morcovi
½ telina
2 cepe
2 buc de pastarnac
1 capatana de usturoi
810 galbenusuri
80 ml ulei de masline
350 g smantana normala
150 g smantana de gatit
sare piper alb si otet calitativ dupa gust
Pe langa toate acestea mai ai nevoie de 12 lingurite de bicarbonat de sodiu pentru a spala foarte bine burta[color=violet]

Mod de Preparare

Punem burta intr-un vas cu apa si adaugam 2 lingurite de bicarbonat de sodiu pe care le dizolvam;
Lasam la frigider cca 2 – 3 ore;
Spalati-o apoi in 3-4 ape reci;
Legumele trebuie curatate in prealabil;
Intr-o oala cu apa punem burta la fiert, la foc mediu – cand aceasta da semne ca incepe sa se inmoaie adaugati ambele tipuri de oase de vita, foile de dafin si piperul boabe;
Daca apa din oala scade foarte mult si burta de vita da semne ca nu se va fierbe prea curand, completati cu apa.
La scurt timp adaugati legumele intregi. Toata ideea este ca atat oasele, cat si burta si legumele sa fie gatite in acelasi timp. Nu vrem sa avem de-aface cu legume zdrobite si imprastiate prin supa. Tineti cont daca folositi burta prefiarta. Aceasta va fierbe mult mai repede si atunci va trebui s-o puneti impreuna cu oasele la fiert si la scurt timp, legumele.
Odata ce s-a fiert totul, scurgem zeama intr-o alta oala si inlaturam oasele.
Lasam burta la racit pe un tocator;
Curatam si tocam sau zdrobim usturoiul si il invelim intr-un saculet de tifon, sau il punem pur si simplu intr-un infuzor. Il legam cu sfoara si il introducem in oala cu ciorba ca sa-si ia aroma. Nu il punem direct pentru ca acesta va oxida.
Il scoatem in momentul in care a prins gust de usturoi.
Intre timp amestecam cele 2 tipuri de smantana si galbenusurile;
Luam cate un polonic din zeama de ciorba si adaugam peste compozitia din smantana si galbenusuri, amestecand constant. Esentialul este sa aducem treptat aceasta compozitie la temperatura lichidului din oala. Daca o punem direct in oala, riscam sa se taie si sa se separe;
Adaugati 10-12 polonice de lichid si puteti sa o puneti peste restul in oala.
De indata ce s-a racit burta de vitel, taiati-o fideluta si adaugati-o inapoi in oala cu ciorba.
Dati pe razatoare cei 2 morcovi care v-au ramas si caliti-i bine in ulei de masline pana vedeti c-au eliminat o mare parte de beta-caroten.
Scurgeti uleiul (fara morcovi) pe deasupra ciorbei pentru a-i da o fata.
Potriviti apoi de sare si piper.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 01-05-2024, 13:50:06
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x