User
Pass
2FA
 
 

[Reteta]Ciorba de perisoare a la grec

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message285
Activ.

[MasterChef.]



Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249, Topics: 541
Location: London

Reputation: 2603.4
Votes: 1007

     
Post Posted: 15-11-2015, 09:55:41 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente

1 morcov mare
2 lingur de ulei
1.8 l apa (sau supa de pui)
2 oua
sucul de la 1 lamaie (cca 50-60 ml)
cateva fire de marar
sare

Perisoare

450 gr carne tocata (mixta vita+porc; data de doua ori prin masina de carne)
1 ceapa mica (cca 50 gr)
45 gr orez cu bob rotund
3 fire marar
1 ou mic
80 ml apa rece
1/2 lingurita sare
1/8 lingurita piper negru macinat
cateva linguri de faina (pentru format)

Mod de preparare


Incepeti cu prepararea perisoarelor: puneti intr-un bol carnea tocata, orezul, mararul tocat fin, sarea si piperul; dati ceapa pe razatoare si apoi stoarceti-o bine de suc intr-un servetel de bucatarie; puneti-o si pe ea peste carne; amestecati totul bine; adaugati oul si apa si framantati pana aveti o compozitie omogena; amestecul de perisoare va fi destul de moale, e ok, nu adaugati nimic altceva; dati bolul la frigider pana aveti nevoie de el.
* daca nu aveti un ou mic, bateti un ou mare si puneti jumatate la amestec; restul il folositi la final in amestec cu sucul de lamaie (pasul 7)
Intr-o oala caliti in ulei morcovul dat pe razatoare, cam 10 minute.
Adaugati apa (daca aveti supa de pui e si mai bine), putina sare si aduceti la fierbere.
Pana atunci formati perisoarele cu mainile umezite mereu in apa rece. Formati perisoare mici, cat bomboanele Raffaello. Mi-au iesit 35 de perisoare.
Treceti pe rand toate perisoarele prin faina si scuturati excesul.
Dati focul la mic sub supa si puneti perisoarele in supa, una cate una, pe toata suprafata oalei (nu le puneti in acelasi loc). Puneti capacul intredeschis pe oala si fierbeti perisoarele in jur de 15-20 minute, pana se ridica la suprafata (verificati una sa fie fiert orezul).
Se bat ouale bine cu sucul de lamaie, pana devin spumoase. Se adauga 3 polonice de supa fierbinte peste oua, dar in fir subtire si amestecand non-stop cu telul in oua. Mai precis cu o mana amestecati continuu in oua, iar cu cealalta turnati cu polonicul supa, asa cum turnati uleiul la maioneza.
Trageti oala cu supa de pe foce, asteptati sa nu mai clocoteasca si turnati in fir subtire amestecul de oua pe care tocmai l-ati facut. Amestecati neincetat cu o lingura in supa, cat timp faceti asta. Dupa ce ati pus toata compozitia, puneti oala pe foc mic (aveti grija sa nu clocoteasca supa) si lasati 10 minute (in acest timp amestecati des si stati cu ochii pe oala sa nu clocoteasca deloc ca se taie).
Trageti oala de pe foc, dregeti supa de sare si presarati marar tocat.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 30-04-2024, 19:09:39
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x