User
Pass
2FA
 
 

[Reteta]Cozonac cu scortisoara

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message159
Activ.

[MasterChef.]



Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249, Topics: 541
Location: London

Reputation: 2603.4
Votes: 1007

     
Post Posted: 18-12-2015, 14:12:02 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente

400 gr faina alba
40 gr zahar
1/2 lingurita sare
1 pliculet drojdie uscata (8 gr)
1 plic zahar vanilat (bourbon, de la Dr Oetker am folosit)
2 oua (la temperatura camerei)
60 gr unt topit
80 ml lapte (caldut)
60 ml apa (calduta)

Umplutura

150 gr zahar
1 lingurita cu varf scortisoara
1/2 lingurita nucsoara
80 gr unt topit

Mod de preparare

Se amesteca faina cu zaharul si sarea.
Se bat ouale si se amesteca cu laptele, apa si untul topit.
In masina de paine se pune amestecul de oua peste care se presara drojdia uscata si zaharul vanilat. Deasupra se aseaza amestecul de faina. Se seteaza masina pe programul de framantat si dospit.
* aluatul se poate framanta si de mana, apoi se lasa la crescut la loc caldut timp de 1 ora.
Pentru umplutura se amesteca zaharul cu scortisoara si nucsoara. Se topeste untul.
Se unge o tava de chec ( de 25 cm x 10 cm) cu unt topit si se presara cu faina.
Aluatul dospit se pune pe masa data cu faina si se framanta usor. Se intinde apoi foaie de 30 cm x 50 cm.
Se unge aluatul cu unt topit (folosind pensula de silicon). Se presara tot zaharul aroma deasupra, intr-un strat cat mai uniform.
Se taie foaia (pe latura de 30 cm) in fasii de 5 cm. Deci veti obtine 6 fasii (vezi poza 4).
Se aseaza fasiile una peste alta (vezi poza 5). Se taie felii de cca 6-7 cm (vezi poza 6).
Se aseaza stivele obtinute in tava de chec, una langa alta. Se unge deasupra cu unt si se mai presara putin zahar aromat.
Se intoduce tava intr-o punga de plastic si se lasa la crescut la loc caldut timp de 50 minute.
Se coace cozonacul la 180C pentru 30 minute.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 15-05-2024, 13:28:38
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x