User
Pass
2FA
 
 

[Reteta] Cuburi cu stafide, nuca si alune

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message338
L.a.D l Catalin

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 26-12-2023 11:29)
Joined: 03 Jan 2014
Posts: 11601, Topics: 941
Location: Iasi

Reputation: 242.6
Votes: 1962

          catalin457 
Post Posted: 23-11-2015, 16:26:39 | Translate post to: ... (Click for more languages)

O reteta de prajitura care va da posibilitatea de a o pregati in doua variante. Briose cu stafide, nuca si alune sau Cuburi cu stafide, nuca, alune si ciocolata. Depinde de starea de spirit pe care o aveti in momentul pregatirii acestei prajituri.

Ingrediente Cuburi cu stafide, nuca, alune si ciocolata
– 4 oua
– 250 grame unt
– 200 grame zahar pudra
– 1 plic de zahar vanilat
– 1 lingurita de scortisoara
– 250 grame de faina
– 2 plicuri de praf de copt
– 2 linguri de cacao
– 50 grame alune nesarate
– 100 grame de nuca macinata
– 100 grame de stafide
– 100 grame de ciocolata
– 1 sticluta de esenta de rom

Preparare Briose sau Cuburi cu stafide, nuca si alune

Stafidele se tin in rom cateva minute. Alunele se zdrobesc.
Untul se freaca spuma cu zaharul pudra, zaharul vanilat si scortisoara. Se adauga galbenusurile si nuca macinata.

Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua. Albusurile se bat spuma tare. La compozitia de unt se adauga faina , apoi se incorporeaza albusurile. Se adauga si stafidele stoarse de rom.

Compozitia cu stafide, nuca si alune, se toarna in forme de briose tapetate cu hartie. Se presara deasupra alunele zdrobite.

Briosele cu stafide, nuca si alune se dau la cuptor pana cand se rumemesc.

Daca nu vreti sa va complicati cu briose, atunci puteti alege varianta sub forma de cuburi.

Compozitia cu stafide, nuca si alune se poate turna si intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra se presara alunele zdrobite.

Tava se da la cuptor pana se coace blatul. Cand prajitura este coapta , se scoate din cuptor si cat este calda se rade ciocolata deasupra. Se lasa sa se raceasca , apoi se taie cubulete.

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 29-04-2024, 10:35:39
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x