User
Pass
2FA
 
 

[Reteta]Gogosi

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message395
Freakz*DuLceTeL

[S3X*p3rMaN3nTy; x ]



Status: Offline
(since 09-04-2022 10:29)
Joined: 27 Jun 2015
Posts: 15862, Topics: 2099
Location: TG-Mures

Reputation: 964.9
Votes: 668

     
Post Posted: 10-10-2015, 20:59:09 | Translate post to: ... (Click for more languages)


Ingrediente Gogosi

500 gr faina alba
4 galbenusuri de ou
50 gr unt topit
25 gr drojdie proaspata
240 ml lapte caldut
2 linguri cu varf zahar
1/4 lingurita sare
coaja de la 1 lamaie
1 l ulei (pentru prajit)
Bucati: 20 (+ marginile)

Preparare Gogosi

1. Se dizolva drojdia si zaharul in laptele caldut. Se lasa la loc cald (eu pun langa un ochi pornit al plitei) pana vedeti ca face spuma deasupra, semn ca drojdia s-a activat (cca 15 minute).
2.Punem in cuva masinii de paine maiaua de mai sus, galbenusurile batute si untul topit. Deasupa se pune faina, apoi se rade coaja de lamaie si la final se presara sarea. Se seteaza masina pe programul de framantat si crescut.
* aluatul se poate framanta si de mana, apoi se lasa acoperit la crescut la loc caldut timp de 1 ora.

3.[Cand aluatul e crescut, il scoatem din cuva si-l punem pe masa de lucru data cu faina./color]
[color=white]4.Se intinde o foaie groasa de un deget (cca 1 cm).

5.Se decupeaza gogosile cu un pahar cu gura subtire (cca 7-8 cm diametru). Din cand in cand treceti gura paharului prin faina.
6.Scoateti marginile de aluat dintre gogosi si taiat-le bucati potrivite. Acoperiti aluatul decupat cu o punga si lasati sa creasca cca 20-30 minute.
7.Incingeti foarte tare mult ulei intr-o tigaie adanca. Dati focul la mic sub tigaie apoi puteti incepe sa puneti gogosile la prajit. Adaugati doar cate 4-5 o data in tigaie, ca sa nu fie inghesuite si sa scada temp. uleiului. Prajiti gogosile pe ambele parti pana sunt frumos rumene.
8.Scoateti gogosile cu o paleta cu gauri pe servetele de bucatarie, sa se absoarba excesul de grasime.
9.Serviti gogosile presarate cu zahar pudra vanilat sau zahar pudra cu scortisoara. Sunt bune caldute sau reci.
Pofta Buna.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 01-05-2024, 07:24:27
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x