User
Pass
2FA
 
 

[Reteta] Islere

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message538
L.a.D l Catalin

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 26-12-2023 11:29)
Joined: 03 Jan 2014
Posts: 11601, Topics: 941
Location: Iasi

Reputation: 242.6
Votes: 1962

          catalin457 
Post Posted: 23-11-2015, 16:27:53 | Translate post to: ... (Click for more languages)

O reteta veche de biscuiti cu nuca , crema de cacao si glazurati cu ciocolata. Sunt sigura ca ati vazut , poate ati si mancat islere prin cofetarii. Le puteti prepara si voi acasa , o reteta simpla si sunt foarte bune. Eu am folosit 1 cana de 200 ml ca si masura. Crema o puteti varia dupa preferinta , crema de cacao . de vanilie , de ciocolata etc. Deasemenea la prepararea glazurii puteti alege glazura de care sunteti sigura ca va iasa cel mai bine. O glazura fiarta pe soba, o glazura la rece cumparata la plic, ciocolata menaj topita.

Ingrediente pentru Islere
– 1 cana de untura
– 1 cana de zahar pudra
– 3 cani de faina
– 1 cana de nuca macinata pentru aluat + 1 cana de nuca macinata pentru aspectul exterior
– 1 ou
– putina sare
– zeama de lamaie
– 1/2 lingurita de bicarbonat stins cu zeama de lamaie

Ingrediente crema pentru Islere
Ca si crema puteti folosi gustul care va place, ciocolata , vanilie, cacao.
Puteti prepara o Crema simpla din budinca de ciocolata sau vanilie , o crema instant la plic.
Insa eu va propun urmatoarea reteta de crema de cacao:
– 120 grame de zahar pudra
– 3 galbenusuri
– 4 linguri de lapte
– 2 linguri de cacao
– 200 grame de unt sau margarina

Ingrediente glazura pentru Islere
– 150 gr ciocolata neagra menaj
– 1 lingura si jumatate de frisca lichida

Preparare aluat pentru islere
Se amesteca untura cu zaharul pudra, oul , nuca macinata si celelalte ingrediente. la final se pune faina si se framanta un aluat potrivit. Aluatul de islere este de fapt un aluat de biscuiti cu nuca. Se intinde pe o planseta presarata cu faina si se taie rondele cu un pahar .

Puteti alege voi marimea paharului . Rondelele se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor cateva minute.

Preparare crema pentru Islere
Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra , cacaoa, se adauga laptele si se fierbe pe aburi pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit se amesteca cu untul frecat putin inainte.

Preparare glazura pentru Islere
Ciocolata se da pe razatoarea mare , se pune intr-un vas impreuna cu frisca si se topeste pe foc. Lasati sa dea cateva clocote , se lasa putin sa se raceasca, cat sa nu fie foarte lichida ca sa puteti unge biscuitii si sa nu curga ciocolata pe margini.

Preparare Islere
Rondelel de biscuiti se umple doua cate cu crema de cacao.

Deasupra se pune cu ajutorul unei lingurite glazura de ciocolata si se intinde uniform.

Lasati sa se usuce glazura de ciocolata , apoi luati fiecare isler si-l ungeti pe margini cu putina crema . Islerele se tavalesc apoi prin nuca macinata.

Eu am tinut islerere la rece si cand le-am adus la masa , din cauza diferentei de temperatura , de la rece la cald, ciocolata a devenit mata. Dar au fost foarte bune.

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 29-04-2024, 14:00:59
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x