Existing user? Sign in
Sign up
Games
Servers
Useful
User
Pass
2FA
[Reteta]Lucicos
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
Author
Message
342
Activ.
[MasterChef.]
Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249
,
Topics: 541
Location:
London
Reputation:
2603.4
Votes
: 1007
Posted: 01-12-2015, 10:56:27
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Ingrediente
1 kg coaste de porc afumate
1 varza mica (cca 650 gr)
2 cepe
1 morcov
1/2 ardei gras rosu
2 rosii din conserva (sau 150 ml bulion de casa)
cimbru uscat
1 lingura cu varf faina alba
2 linguri ulei
3-4 fire marar
sare, piper negru
Mod de preparare
Se taie coastele intre oase si se pun intr-o oala incapatoare. Se pun la foc mic, sa-si lasa grasimea si sa se rumeneasca incet. Din cand in cand, amestecati sa se rumeneasca coastele pe toate partile. Dureaza cca 15 minute, pana atunci pregatiti legumele.
Cepele si ardeiul se toaca marunt. Morcovul se da pe razatoare. Se adauga aceste legume peste coaste, se amesteca si se lasa sa se inmoaie un pic ceapa (cca 3 minute).
Se adauga 2.5 l apa si se fierbe cu capacul un pic intredeschis timp de 1 ora, la foc mediu spre mic (supa sa fiarba doar usor, altfel va scadea prea repede si mult). Dupa acest timp verificati coastele, ele trebuie sa fie fierte, sa intre usor furculita in ele.
Varza se curata de frunzele exterioare si se taie cotorul. Se taie in doua. Se pune fiecare jumatate cu taietura in jos si se taie felii de 1.5 cm. Apoi se intoarce la 90 de grade si se taie perpendicular, tot felii de 1.5 cm. Practic asa taiati varza patratele. Presarati sare si piper negru macinat din belsug peste varza si framantati-o un pic, pana simtit ca se desface si se inmoaie un pic (daca varza e tanara nu e nevoie sa o framantati prea mult).
Adaugati rosiile strivite cu furculita impreuna cu putin sos de pe ele.
Puneti varza peste costite si amestecati sa se aseze bine in oala. Acum vi se va parea ca e cam deasa supa, dar e ok asa, varza se va inmuia si la final va fi cum trebuie.
Asezati deasupra fire de cimbru uscat din belsug. De pe cateva fire luati frunzele si le presarati in supa.
Fierbeti cu capac inca 30 minute, la foc mic. Gustati apoi supa. Daca trebuie, adaugati sare dupa gust. De asemenea verificati sa fie fiarta varza. Scoateti firele de cimbru.
Intr-o tigaie larga adaugati uleiul si-l incingeti bine. Adaugati faina si amestecati doar pana se absoarbe in ulei si arata ca o pasta. Stingeti cu 3-4 polonice de supa fierbinte, astfel incat sa obtineti un rantas care curge usor.
Turnati rantasul in supa, amestecati si lasati sa fiarba cu capac inca 5 minute. Adaugati mararul tocat si stingeti focul. Lasati sa stea jumatate de ora inainte de servire.
0
0
Back to top
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
The time now is 14-02-2025, 19:10:26
Copyright info
Based on phpBB
ro
/
com
B
Login
I forgot my password
World of Warcraft
Login for more...
Download WoW 7.3.5
Misc
eSports
Achievements
Buy reputation with votes
Reputation trades
Forum rules
Ban list
Members list
User guide (FAQ)
World of Warcraft
View details