User
Pass
2FA
 
 

[Reteta]Mere umplute cu migdale

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message244
Activ.

[MasterChef.]



Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249, Topics: 541
Location: London

Reputation: 2603.4
Votes: 1007

     
Post Posted: 11-11-2015, 10:23:30 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente

55 gr migdale fara coaja macinate
55 gr zahar pudra
55 gr unt la temp. camerei
1/4 baton vanilie (sau 1/4 lingurita pasta de vanilie)
1 lingura rom (sau cognac; sau sherry dulce)
10 gr faina alba
1 ou mic
8 mere (medii spre mici)
1/2 lamaie
un cubulet de unt

Mod de preparare


Umplutura: se freaca cu mixerul untul cu zaharul pudra (daca folositi zahar pudra vanilat, nu mai adaugati pastaie de vanilie) si miezul de la vanilie pana devine cremos (cca 3 minute). Se adauga in fir subtire oul batut, mixand continuu pana se incorporeaza. Se adauga romul si apoi migdalele macinate si se mixeaza pana se incorporeaza. La final se incorporeza faina. Va rezulta o crema de migdale groasa, care sta pe lingura destul de mult, puteti folosi doar o parte din umplutura si restul se pastreaza la frigider pentru alta tura de mere umplute
Merelor le taiati un capac deasupra. Apoi le scoateti cotorul folosind ustensila de scos cotoare. Se stropeste interiorul merelor si capacul cu suc de lamaie.
Se aseaza merele intr-o tava. Se umple mijlocul merelor cu crema de migdale. Se pune apoi inca o lingurita deasupra.
Se aseza capacele pe crema. Daca merele aveau codite, le puteti infige la locul lor. Puneti cate o bucatica de unt pe fiecare mar.
Dati merele la cuptor, la 180C, timp de 35-40 minute. Umplutura va curge un pic pe marginea merelor, dar e ok. Sunt gata cand crema care se vede pe langa capacul marului e usor rumena.
Servire: se aseaza cate un mar pe farfurie. Daca doriti, puteti sterge cu un servetel de hartie marginea merelor, surplusul scurs pe exterior. Daca merele nu aveau codita, puteti adauga frunze de menta in loc. Se presara fulgi de migdale (pot fi usor prajiti) in jur si apoi cateva merisoare. Sunt bune caldute sau reci.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 30-04-2024, 14:08:04
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x