Existing user? Sign in
Sign up
Games
Servers
Useful
User
Pass
2FA
[Reteta]Mere umplute cu migdale
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
Author
Message
244
Activ.
[MasterChef.]
Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249
,
Topics: 541
Location:
London
Reputation:
2603.4
Votes
: 1007
Posted: 11-11-2015, 10:23:30
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Ingrediente
55 gr migdale fara coaja macinate
55 gr zahar pudra
55 gr unt la temp. camerei
1/4 baton vanilie (sau 1/4 lingurita pasta de vanilie)
1 lingura rom (sau cognac; sau sherry dulce)
10 gr faina alba
1 ou mic
8 mere (medii spre mici)
1/2 lamaie
un cubulet de unt
Mod de preparare
Umplutura: se freaca cu mixerul untul cu zaharul pudra (daca folositi zahar pudra vanilat, nu mai adaugati pastaie de vanilie) si miezul de la vanilie pana devine cremos (cca 3 minute). Se adauga in fir subtire oul batut, mixand continuu pana se incorporeaza. Se adauga romul si apoi migdalele macinate si se mixeaza pana se incorporeaza. La final se incorporeza faina. Va rezulta o crema de migdale groasa, care sta pe lingura destul de mult, puteti folosi doar o parte din umplutura si restul se pastreaza la frigider pentru alta tura de mere umplute
Merelor le taiati un capac deasupra. Apoi le scoateti cotorul folosind ustensila de scos cotoare. Se stropeste interiorul merelor si capacul cu suc de lamaie.
Se aseaza merele intr-o tava. Se umple mijlocul merelor cu crema de migdale. Se pune apoi inca o lingurita deasupra.
Se aseza capacele pe crema. Daca merele aveau codite, le puteti infige la locul lor. Puneti cate o bucatica de unt pe fiecare mar.
Dati merele la cuptor, la 180C, timp de 35-40 minute. Umplutura va curge un pic pe marginea merelor, dar e ok. Sunt gata cand crema care se vede pe langa capacul marului e usor rumena.
Servire: se aseaza cate un mar pe farfurie. Daca doriti, puteti sterge cu un servetel de hartie marginea merelor, surplusul scurs pe exterior. Daca merele nu aveau codita, puteti adauga frunze de menta in loc. Se presara fulgi de migdale (pot fi usor prajiti) in jur si apoi cateva merisoare. Sunt bune caldute sau reci.
0
0
Back to top
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
The time now is 30-04-2024, 14:08:04
Copyright info
Based on phpBB
ro
/
com
B
Login
I forgot my password
World of Warcraft
Login for more...
Download WoW 7.3.5
Misc
eSports
Achievements
Buy reputation with votes
Reputation trades
Forum rules
Ban list
Members list
User guide (FAQ)
World of Warcraft
View details