User
Pass
2FA
 
 

[Reteta]Muschiulet de porc la tigaie cu mazare

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message186
Activ.

[MasterChef.]



Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249, Topics: 541
Location: London

Reputation: 2603.4
Votes: 1007

     
Post Posted: 22-12-2015, 09:57:43 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente

Muschiulet la tigaie

1 muschiulet de porc
sare, piper negru, fulgi chili

Mazare

500 gr mazare
50 gr bacon (sau costita afumata)
1 ceapa mica
1/4 ardei rosu
1 catel usturoi
1 rosie din conserva (+ 2 linguri suc de rosii)
1/4 legatura patrunjel
1 lingura ulei
sare, piper

Mod de preparare

Se scoate muschiuletul din frigider si se curata de toate pielitele albe. Se taie felii de 2 cm grosime (socotiti 3 felii de persoana). Pe masa de lucru se presara piper negru macinat, fulgi de chili si sare (o idee mai multa decat ati pune de obicei). Se rostogolesc feliile de muschiulet prin condimente atfel incat sa fie acoperite pe ambele parti si pe margini. Se pun feliile pe o farfurie si se lasa la temp. camerei in jur de 2 ore (in jur de 22C; daca e foarte cald in bucataria voastra, reduceti timpul sau le puteti lasa cateva ore la frigider si apoi le scoateti doar pentru jumatate de ora afara).
Se incinge uleiul. Se adauga ceapa tocata marunt, baconul si ardeiul taiate cubulete. Se calesc pana ceapa se inmoaie bine de tot.
Se adauga usturoiul strivit si se caleste inca 1 minut. Se adauga rosia strivita cu furculita impreuna cu sucul de rosii. Se caleste inca 2 minute.
Se adauga mazarea si 250 ml apa. Se condimenteaza cu sare si piper. Se aduce la fierbere. Se fierbe mazarea cu capac timp de 10 minute. Se ia capacul si se mai fierbe 10 minute, amestecand des, mai ales pe final. La final, apa trebuie sa scada aproape de tot, sa ramana sos doar cam de 1 deget in oala. Se adauga patrunjelul tocat fin.
Cand e gata mazarea, incingeti o tigaie antiaderenta in care ati picurat putin ulei. Se prajesc feliil de muschiulet cate 2.5 minute pe fiecare parte. Se scot pe o farfurie, se acopera cu folie de aluminiu si se lasa sa stea 2-3 minute.
Se serveste mazarea cu muschiuletul la tigaie.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 10-06-2024, 21:01:42
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password