User
Pass
2FA
 
 

[Reteta]Oua posate cu iaurt

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message243
Activ.

[MasterChef.]



Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249, Topics: 541
Location: London

Reputation: 2603.4
Votes: 1007

     
Post Posted: 12-11-2015, 10:11:16 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente

Iaurt

300 gr iaurt grecesc
putina sare

Pesto de patrunjel

1/4 legatura patrunjel
3-4 frunze menta
1 lingura migdale decojite
1 catel usturoi
1 lingura suc de lamaie
ulei de masline
sare, piper negru

Ulei aromat

2 linguri ulei
1 lingurita unt
1 lingurita pul biber (sau amestec de fulgi de chili si boia dulce)
1 varf lingurita chimion (cumin)

Oua posate

2-4 oua
1 lingurita otet
sare

Mod de preparare

Amestecati iaurtul cu 1 lingura de apa si putina sare.
Puneti ingredientele pentru pesto in robot mic si mixati pana se maruntesc bine. Adaugati incet ulei de masline in timp ce mixati, pana obtineti o pasta (cam 7-10 linguri ulei veti avea nevoie). Gustati pesto-ul de sare si suc de lamaie (eu am mai stors cam 1 lingurita fata de ce am pus in robot).
Puneti ingredientele pentru uleiul aromat intr-o craticioara si puneti pe foc mic pana se topeste. Lasati inca 1 minut pe foc.
* toate 3 componentele de mai sus se pot prepara in avans si se pastreaza la frigider; uleiul aromat va trebui doar reincalzit inainte de servire
Impartiti iaurtul in doua farfurii si nivelati-l cu dosul unei linguri pe fund. In centru turnati cam 1 lingurita de pesto.
* pestoul e mai mult decat e nevoie pentru 2 portii, dar se poate pastra la frigider pentru alte portii sau se poate servi langa un gratar de vita
Ouale posate se prepara astfel: se pune apa, putina sare si 1 lingurita otet intr-o oala; se aduce la fierbere; cand fierbe se trage oala de pe foc; se sparge un ou intr-o cescuta de cafea; se da usor drumul oului in apa, introducand usor cescuta in apa; cu o lingura se aduna albusul in jurul galbenusului si apoi se misca usor oul prin apa; se lasa sa fiarba cca 3 minute; se scoate cu o paleta cu gauri si se depune peste pesto; se repeta cu toate ouale, avand grija sa reinfierbantati apa inainte de fiecare ou.
Turnati ulei aromat peste ou si iaurt. Serviti imediat, obligatoriu cu paine prajita.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 30-04-2024, 11:15:03
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x