User
Pass
2FA
 
 

[Reteta] [Post] Panna cotta cu fistic

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message222
L.a.D l Catalin

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 26-12-2023 11:29)
Joined: 03 Jan 2014
Posts: 11601, Topics: 941
Location: Iasi

Reputation: 242.6
Votes: 1962

          catalin457 
Post Posted: 22-11-2015, 18:45:25 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Aceasta reteta este, chiar daca nu va vine a crede de panna cotta cu fistic, dar fiind o mancare de post ce poate fi servit ca si desert, sau potrivita pentru persoanele vegetariene.

Ingrediente

100ml lapte de soia
200ml lapte de cocos
3 linguri de zahar
500g fistic crud, maruntit
1 pastaie de vanilie
1 lg pudra agar
Fructe de padure, sau alte fructe


Mod de preparare

Aceasta reteta este, chiar daca nu va vine a crede de panna cotta cu fistic, dar fiind o mancare de post ce poate fi servit ca si desert, sau potrivita pentru persoanele vegetariene. Singurul ingredient de care se poate sa nu fi auzit pana acum este pudra agar, care se gaseste de cumparat in magazinele cu produse vegetariene, sau online.

Turnati intr-o oala potrivita pentru aragaz cele doua feluri de lapte si vanilia. Puneti la foc potrivit, si aduceti pana la punctul de fierbere, mestecand incontinuu, ca pentru budinca. Adaugati pudra agar dizolvata in putina apa, si miezul de fistic maruntit, dupa care mai lasati pe foc inca un minut.
Turnati continutul astfel obtinut in doua pahare sau forme speciale de budinca sau panna cotta si lasati sa se raceasca pentru 30 minute, dupa care o ora in frigider.
Chiar inainte de servire panna cotta se scoate din forme si se decoreaza cu fructe proaspete, sau sos de fructe.
Eu sosul de fructe il fac singur, in orice anotimp. Acum de exemplu o punga de fructe congelate le-am pus la foc mic cu 3 linguri de zahar si am lasat sa se dezgehete si sa se formeze un sos, cam 10 minute dupa ce a inceput sa fiarba.
Chiar inainte de servire panna cotta cu fistic se scoate din forme si se decoreaza cu fructe proaspete, sau sos de fructe.

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 29-04-2024, 14:49:19
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x